ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ОБИРАЙ СВОЄ МАЙБУТНЄ РАЗОМ З НАМИ!

«Хто знання має, той мур зламає», — кажуть у народі. Люди цінували знання за всіх часів. Ще у Стародавній Греції вважали, що успішна людина — це та, яка має гарні: розум і допитливість.

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії, а коли цей вибір усвідомлений - він впливає на подальше життя, визначає успішність самореалізації, соціалізації, кар’єрного і професійного зростання.

Сьогодні ми розповімо вам про нашу 212 спеціальність «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з якою у майбутньому Ви точно «зламаєте мур». Однією з основних підстав розвитку агропромислового комплексу України є підготовка фахівців ветеринарної медицини, завдання яких полягає не тільки в лікуванні тварин та захисті рослин, а також у вивченні загальних принципів при виробництві якісної і, що найважливіше, безпечної продукції.

Навчання на спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» полягає в підготовці фахівця з розширеними компетенціями у сфері контролю безпечності та якості харчових продуктів і кормів.

Актуальності набуває спеціальність ветсанекспертизи з врахуванням відсутності на теперішній час державного контролю відповідно до стандартів Євросоюзу.

Отже, ви мене запитаєте чому ми маємо обрати саме 212 спеціальність «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» ?

А ось чому:

Ви будете вміти:

-         досліджувати, виявляти, ідентифікувати та застосовувати передові методи боротьби із небезпечними інфекційними агентами;

-         кваліфіковано організовувати роботу сучасних ветеринарних лабораторій;

-         володіти знаннями із застосування новітніх дезінфекційних засобів, враховуючі європейські нормативні акти;

-         вчасно виявляти та на ранніх етапах запобігати поширенню особливо небезпечних зоонозів.

Будете знати імати компетенцію, необхідну для виконання наступних завдань:

  • здійснення методів ветеринарно-санітарної експертизи;
  • контролю за дотриманням норм ветеринарної санітарії при переробці продуктів тваринництва та рослинництва;
  • санітарного нагляду за імпортом/експортом сировини;
  • безпечної для навколишнього середовища, але ефективної дезінфекції, дератизації і дезінсекції на переробних підприємствах;
  • контрольні ветеринарно-санітарні заходи відповідно до норм законодавства;
  • організації безпечності сировини/продуктів;
  • висококваліфікованих мікробіологічних досліджень;
  • діагностики збудників особливо небезпечних для здоров’я людини та тварини агентів;
  • виявленні і визначенні токсичних речовин у тваринницькій та рослинницькій продукції;
  • обстеженні тварин з метою попередження контамінації сторонньою мікрофлорою;
  • використанні спеціальних методів боротьби із шкідниками.

Зможете працювати фахівцями:

•        Лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи ринків.

  • М’ясопереробних підприємства.

•        Науково-дослідних установ, навчальних закладів та організацій ветеринарного напрямку.

•        Військово-ветеринарних підрозділів.

•        В органах ветеринарного контролю та нагляду за виробництвом продуктів тваринного походження.

•        У компаніях харчової промисловості.

І бонусом - найбільші переваги роботи за цією спеціальністю:

•        Комфортні умови праці.

•        Великий попит на фахівців.

•        Гідні заробітні плати.

•        Можливість знайти роботу в будь-якій сфері і галузі.

•        Відсутність конкуренції в умовах ексклюзивності спеціальності.

Ми спонукаємо бути СПРАВЖНІМИ ЛІДЕРАМИ! Не забувайте головне - «МЕДИЦИНА ЛІКУЄ ЛЮДЕЙА ВЕТЕРИНАРІЯ – ЛЮДСТВО». Ми з Вами від Вашого бажання вступити в Херсонський державний аграрно-економічний університет та на всі роки навчання!!!

Автори: старший викладач кафедри, кандидат ветеринарних наук Колеснікова К.Ю., асистент кафедри Овдієнко К.Т. (30.05.2022)