Майстер-клас зі сервірування столу до новорічних свят в рамках гуртка Туристична Херсонщина
Невдовзі святкова атмосфера заполонить наші серця й домівки, а весняна погода за вікном – зовсім не привід для того, щоб невчасно розпочати підготовку до новорічних свят.
Для того, щоб якомога швидше відчути новорічний настрій, здобувачі другого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із асистентом кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Фесенко Ганною провели майстер-клас зі сервірування столу до новорічних свят для першокурсників у новій навчальній лабораторії ресторанних і харчових технологій.
Науковий гурток «Туристична Херсонщина» – чудова можливість розкрити цікаві й актуальні теми для здобувачів, провести майстер-класи та поділитися власним досвідом.
Сьогоднішня зустріч була проведена за допомогою евристичних і продуктивних методів навчання, які сприяли демонстрації умінь студентів і розкриттю їх потенціалу в неформальній атмосфері.
Під час проведення гуртка викладач розповіла про:
-необхідність тісної співпраці туристичних організацій зі закладами харчування;
-особливості сервірування столів до банкетів;
-визначну роль персоналу у формуванні враження про заклад;
-важливість створення відповідної атмосфери за допомогою елементів декору.
У свою чергу здобувачі другого року навчання доклали чимало зусиль для організації майстер-класу:
-підготували лабораторію та посуд до зустрічі;
-визначилися з оформленням залу;
-розробили меню, яке найкращим чином засвідчило необхідність у великій кількості посуду на банкетних столах;
-поділилися власним досвідом створення декору та його оформлення.
Варто відзначити, що студенти власноруч створили новорічний декор із підручних засобів, продемонструвавши при цьому своє естетичне бачення.
Неймовірний аромат ялинки, блискуче мерехтіння гірлянд, знайомі ноти різдвяних пісень і тепле світло свічок надихнули першокурсників на нові ідеї, які вже незабаром будуть утілені в життя.
Ця зустріч була корисною для всіх учасників і неабияк змотивувала студентів другого курсу, адже вони змогли себе проявити в ролі викладача та поділитися своїми знаннями з колегами.
Автор: асистент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Фесенко Г.О. (17.12.2021)