Перші наукові кроки
В науці творчість є гарантом дії
До пошуку, натхнення та мети.
До того, що складає наші мрії
Та вказує нам напрям куди йти.
Анатолій Лівінський
24 листопада 2021 року на біолого-технологічному факультеті пройшла традиційна, щорічна студентська науково-практична конференція «РЕСУРСОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА СВИНИНИ» у змішаній формі оф-лайн і он-лайн.
МЕТА НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ - узагальнити і висвітлити досягнення науки і передового досвіду з розробки ресурсозберігаючих технологій виробництва свинини, застосування яких сприятиме збільшенню виробництва якісної, конкурентоспроможної продукції при ефективному використанні кормів, селекційного потенціалу та інших ресурсів виробництва.
У конференції приймали участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освіти спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
Студенти з цікавістю прослухали та жваво обговорювали виступи своїх колег з використання елементів енерго- та ресурсозберігаючих в сучасній технології виробництва свинини в Україні та світі, які переслідують мету - максимальний обсяг виробництва продукції за мінімальних витрат різноманітної генетики, енергії або ресурсів.
В науці творчість є велика сила,
Яка дає можливість нам зрости,
Пізнати світ до краю небосхилу
Та в глибині клітин красу знайти.
Анатолій Лівінський
Удачі здобувачам вищої освіти на тернистому, цікавому науковому шляху.
Автори: доцент Пелих Н.Л., Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (26.11.2021)