Виготовлення томатного морозива на засіданні студентського наукового гуртка «Технолог»
Під час роботи студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції продовжили дослідження щодо можливостей розширення асортименту виробництва морозива, який налічує більше 100 видів цього десерту. В азіатських країнах більш популярні шербети на основі фруктового соку. У Таїланді знають, як зробити смажене морозиво. В Україні більше люблять молочне морозиво - пломбір, ескімо або вершкове. Кожен вибирає ласощі на свій смак.
На засіданні гуртка здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 201 «Агрономія» Олександр Шевченко під керівництвом кандидата с.-г. наук, доцента Геннадія Каращука досліджував особливості технології виготовлення томатного морозива.
Рецептуру томатного морозива застосовували наступну: плоди томату, вершки, яйця, томатна паста, сіль, ванілін, лимонна кислота, цукор.
Дегустацію «незвичного» морозива проводили разом з учасниками та керівниками студентського наукового гуртка «Технолог».
Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог», кандидати с.-г. наук, доцент Геннадій КАРАЩУК, старший викладач Світлана УШАКОВА. (27.05.2021)