Організація позааудиторної роботи у вищій школі як умова підвищення ефективності навчально-виховного процесу
В Херсонському державному аграрно-економічному університеті на кафедрі готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов в дистанційному режимі відбулася інформаційно-роз’яснювальна кураторська година, під час якої здобувачі 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ознайомились з видами позааудиторної діяльності та їх впливом на формування особистості майбутніх фахівців індустрії гостинності.
Під час кураторської години проаналізовано досвід позаосвітньої роботи закордонних та вітчизняних ЗВО та наголошено, що навички, здобуті у процесі професійно-спрямованої позааудиторної роботи, дають змогу здобувачам гармонізувати внутрішні та зовнішні фактори формування професійної культури. Таким чином, зроблено висновок, що така діяльність формує необхідні якості – вміння працювати в команді, обов’язковість, відповідальність, лідерські навички – саме те, що цінують роботодавці і дає перевагу перед конкурентами при працевлаштуванні.
Автор: Макухіна С. В. (22.04.2021)