Токсикологічні дослідження викладачів із здобувачами спеціальності 181 «Харчові технології»
Березневий дайджест новин
Біолого-технологічного факультету
Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» разом з науковими керівниками кафедри інженерії харчового виробництва, біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету: кандидатом сільськогосподарських наук, доцентом Ряполовою Іриною Олександрівною та кандидатом технічних наук, доцентом Дзюндзею Оксаною Валентинівною, а також за сприянням кафедри водних біоресурсів та аквакультури університету провели спільне наукове дослідження по визначенню токсичності порошка баклажанів за допомогою тест - культури.
Безпечність харчових продуктів та складових частин, які входять до них, перевіряється різними методами (фізико-хімічним, біохімічним, мікробіологічним, токсикологічним), але вони є досить тривалими за часом та матеріально витратними.
Перспективним є метод визначення токсичності складових продукту за допомогою живих організмів - інфузорій, які реагують на вплив біологічних і хімічних факторів аналогічно вищим тваринам. Використання Tetrachimena piriformis для визначення токсичності складових продукту дозволяє отримати достовірну інформацію з мінімальними матеріальними затратами.
Автор: доцент Ряполова І.О., Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (10.03.2021)