ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Гостьова лекція для здобувачів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм»

05.02.2021 р. здобувачі вищої освіти економічного факультету стали слухачами відкритої гостьової лекції з дисципліни «Основи екскурсійної справи». Тема лекційного заняття - «Гастротуризм». Лектор – кваліфікований гід-перекладач, членкиня ГО «Всеукраїнська асоціація гідів» Лада Данік за участі доцента кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Яни Кацемір.

 

Лада ознайомила здобувачів вищої освіти з одним із напрямків туризму – гастрономічним.Розповіла, що у гастрономічних подорожах можна дізнатися про повсякденне життя, історію та культуру країни, часом більше, ніж в класичних екскурсійних поїздках.На сьогодняшній час, серед усіх видів туризму гастрономічний є найбільш трендовий.

 

Звернула увагу, що особливу роль у гастротуризмі грають невеликі локальні виробники з продукцією свого регіону та "душевним" прийомом гостей. Гастрономічний тур актуальний увесь рік – сезонності немає. Але, для розвитку гастротуризму потрібні три речі – контент, туристичний продукт та інфраструктура.

В ході дискусії, студенти дізналися як розвивається даний напрям туризму на Херсонщині, які «гастрородзинки» є в нашій області. Херсонщина не здивує унікальною історичною архітектурою, але гастротури та неповторна природа роблять свою справу.

На завершення зустрічі майбутні фахівці сфери послуг ще раз впевнилися, що є незаповнені «ніші» в туризмі, які можливо і потрібно розвивати, особливо в умовах COVID-19.

Автори: доцент Кацемір Я.В., доцент Морозова О.С. (05.02.2021)