ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Подорож у часі закладами гостинності м. Херсона для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм»

23 листопада 2020 року студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Туризм» Аграрно-економічного університету на практичному занятті з дисципліни «Вступ до фаху» стали учасниками «Інформ-досьє «Готелі та ресторани міста: погляд у XІХ століття»». Захід відбувався у формі Zoom-конференції, лектором виступила Оксана Токовило – завідувач відділу краєзнавства ХОУНБ ім. Олеся Гончара.

 

Студенти отримали багато цікавої інформації про історію становлення готельно-ресторанного бізнесу в м. Херсоні. Готелі та заклади ресторанного господарства XІХ ст. – якими вони були в ті часи, як приваблювали відвідувачів? Який з ресторанів забронював перший номер, коли з’явився телефонний зв'язок у місті? Чому кількість кухарів вузької спеціалізації в ресторані готелю була ключовим фактором, а кухар-соусник міг працювати в ресторані тільки до 40 років? Яким специфічним способом рекламував продукцію в ресторанах міста і розвивав свій виноробний бізнес князь Трубецький? На які хитрощі з меню був готовий йти персонал ресторанів, щоб приємно вразити гостей? Багато захоплюючої та корисної інформації дізналися студенти під час такого невимушеного спілкування. Тепер із нетерпінням чекаємо на закінчення карантину і нових екскурсій, вже у форматі офлайн.

 

Автор: старший викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Дуга В. О. (24.11.2020)