ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Кафедра технологій переробки та зберігання с.-г. продукції, дистанційне навчання продовжується

Травневий дайджест новин
Біолого-технологічного факультету

Навчання на відстані під час карантину – реалії сьогодення. За наявності сучасних комп'ютерних технологій та Інтернету дистанційна освіта стає більш зручною та доступною.

Саме завдяки сучасним засобам комунікації продовжив дистанційну роботу на цьому тижні студентський науковий гурток «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції. Здобувачі вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів під науковим керівництвом викладачів кафедри на публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» презентували наукові доповіді, які стосуються переробки плодоовочевої продукції та промислового бродильного виробництва.

Крім того, на цьому тижні гурток «Технолог» розширив географію доповідачів. Відео-доповідь про приготування борошняних кондитерських виробів надіслала студентка із Запоріжжя.

 

Скоротати карантинний вечір за чашкою зеленого чаю запропонувала здобувач вищої освіти біолого-технологічного факультету Колесник Владислава, презентувавши доповідь про корисні властивості та практичне застосування зеленого чаю.

 

Оцінювання є невід’ємною частиною процесу навчання, дистанційне навчання не є винятком. Тому, по завершенні вивчення дисципліни «Технохімконтроль харчових продуктів», здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 2-го року навчання агрономічного факультету написали он-лайн контрольну роботу. Про канал зв’язку, який буде використовуватись було повідомлено заздалегідь. Кожен одержав індивідуальні питання і у відведений час працював над відповідями. За необхідності було проведено додаткове усне опитування за допомогою засобів телефонного або відеозв’язку.

 

Викладачі кафедри за підсумками участі у Весняній  школі «На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні європейського контролю за безпечністю харчових продуктів» присвяченій 100-річчю факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України одержали сертифікати учасників.

Захід відбувся On-line на платформі Cisco WebEx Event у рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму модуль Жана Монне – “Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС” (№ 587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE.

Були розглянуті наступні питання:

Європейські та глобальні тенденції у гарантуванні безпечності харчових продуктів «від лану до столу»;

виклики для офіційних органів управління безпечністю харчових продуктів в Україні;

контроль виробництва органічних харчових продуктів.

Куратори академічних груп тримають руку на пульсі подій й обговорюють зі здобувачами теми «День пам'яті та примирення» в онлайн-режимі. Пам’ятаємо, що головне в період карантину - навчання, саморозвиток, читання книг, перегляд улюблених фільмів, здоровий сон і харчування, заняття спортом, йогою, музикою… І буде все добре ;)

Мийте руки, навчайтесь вдома та будьте здоровими!

Автори: Левченко М.В., Каращук Г.В., Ушакова С.В. (за редакцією Прес-центр БТФ Кривий В.В.) (07.05.2020)