ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Кафедра технологій переробки та зберігання с.-г. продукції продовжує працювати в дистанційному режимі

Квітневий дайджест новин

Біолого-технологічного факультету

28 - 29 квітня 2020 року викладачі кафедри прийняли участь у весняній школі "На шляху до гарантування безпечності харчових продуктів: підходи у запровадженні та здійсненні європейського контролю за безпечністю харчових продуктів" організованій кафедрою ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька факультету ветеринарної медицини НУБІП України спільно із Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК (яка є учасником лабораторного комплексу кафедри).

Захід відбувся у рамках реалізації проекту Європейського Союзу Ерасмус+ напряму модуль Жана Монне – “Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС” (№ 587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE).

Протягом роботи весняної школи викладачі ознайомилися із великою кількістю актуальної інформації з питань європейських та глобальних тенденцій у гарантуванні безпечності харчових продуктів,  забезпечення якості продукції тваринництва,  особливостей органічного виробництва, значна увага приділялася і ветеринарній санітарії, гігієні та експертизі не лише закордоном, але й в Україні.

Експертами школи були відомі науковці, керівники та представники провідних установ, лабораторій, підприємств, експерти ФАО,  спікери із Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Національного Ерасмус+ офісу України, менеджер напряму Жан Моне, координатор органічного компоненту швейцарсько-української програми та багато інших лідерів суспільної думки.

Онлайн-платформа WebEx, на якій проходила зустріч, дала змогу прийняти участь не лише українським учасникам, але й закордонним спікерам.

  

 Крім того, здобувачі вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів під науковим керівництвом викладачів кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції на публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» презентували наукові доповіді за різними тематиками: переробка винограду та виробництво виноградних і плодовоягідних вин, історія виноробства, технологія м’ясних напівфабрикатів та ковбас, використання харчових барвників та добавок, виробництво рослинного згущеного молока та ін.

 

Після ознайомлення з презентаціями авторам доповідей були задані питання, які стосувались тем наукових доповідей, де здобувачі, даючи відповіді, могли проявити свої знання щодо технології виробництва харчових продуктів, аналізу якості сировини та готової продукції, застосування методів оцінки якості.

 

Мийте руки, навчайтесь вдома та будьте здоровими!

Автори: Левченко М.В., Каращук Г.В., Карпенко О.В., Ушакова С.В. (30.04.2020)