Підготовка здобувачів вищої освіти за початковим рівнем (короткого циклу) вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тварин
Програма дозволяє всебічно вивчити специфіку технології виробництва і переробки продукції тваринництва, навчитись здійснювати контроль технологічних процесів при виробництві та переробці продукції тваринництва, використовувати методики оцінки показників індивідуального розвитку та розведення тварин, повноцінності годівлі, мікроклімату приміщень та способів утримання тварин, дотримуватися операційних карт технологічних процесів у тваринництві, контролювати ведення первинного та зоотехнічного обліку, володіти професійними знаннями з технології переробки сировини тваринницького походження, що передбачає визначену зайнятість, можливість подальшої освіти та кар’єрного зростання.
Випускник освітнього ступеня «молодший бакалавр» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» здатний виконувати зазначену професійну роботу:
Технік з племінної справи. Технік-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва.
Технолог з виробництва і переробки продукції тваринництва.
Технік-технолог з виробництва молочних продуктів. Технолог з переробки тваринницької сировини.
Технік-технолог з виробництва м'ясних продуктів.
Приймальник сільськогосподарських продуктів та сировини.
Можливість навчання за програмою першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Отримання післядипломної освіти на споріднених та інших спеціальностях; підвищення кваліфікації; академічної мобільності.
Вимоги до рівня освіти осіб, які можуть розпочати навчання.
Особа має право здобувати початковий рівень (короткого циклу) вищої освіти за освітнім ступенем «молодший бакалавр» за умови наявності в неї повної загальної середньої освіти. Вимоги до вступників визначаються Правилами прийому на освітньо-професійну програму «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за початковим рівнем (короткого циклу) вищої освіти.
Автор: Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (10.04.2020)