У ХДАУ говорили про європейські вимоги щодо безпечності харчових продуктів
19 березня в ШКОЛІ АГРАРНОГО ЛІДЕРА відбувся тренінг «Європейські вимоги безпечності харчових продуктів: від ферми до виделки». Пріоритетними стали питання вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні та адаптації українського харчового законодавства до європейських вимог.
Де безпечніше купувати харчові продукти: на ринках чи в супермаркетах? Як оператори ринку мають інформувати споживачів про харчові продукти? Як тепер перевірятимуть операторів ринку? – про це розповів спікер Юрій Оглашенний експерт проекту ЄС.
Експерт Яна Добідовська розповіла, як новий закон про інформацію для споживачів змінить етикетку, і чи лише про етикетку цей закон? Що важливіше: безпечність чи якість харчових продуктів? Як держава контролювала безпечність продуктів раніше, а як контролюватиме зараз?
Автор: Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко