ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Про особливості сервісу та дизайнерських рішень для студентів економічного факультету на практичному занятті в ресторані «KABANOS»

Студенти 1 курсу еконономічного факультету ХДАУ спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» під час виїзного практичного заняття з дисципліни «Сервіс і дизайн» відвідали ресторан вишуканої авторської кухні «KABANOS». Стейк-хаус «KABANOS» – це концептуальний херсонський ресторан, який обирають естети, поціновувачі смачних м’ясних страв. 

 

 Студентів гостинно зустрів власник закладу Євгеній, який із задоволенням та відкритістю розповів про особливості роботи закладу, ознайомив зі стандартами в обслуговуванні гостей. З першої хвилини перебування у закладі стало зрозуміло, що «KABANOS» – це не лише вишукані страви, оригінальний дизайн та професіоналізм колективу, але й унікальний характер. Відчувалося відношення персоналу до ресторану як до єдиного організму, де кожен елемент не може існувати один без одного.

Студенти дізналися про історію створення ресторану, з чого все починалося, якими були етапи проектування закладу, як підбирали і звідки привозили антикварні меблі, предмети інтер'єру, як формувалася команда професіоналів, які перешкоди були на шляху до становлення.

Багатьох студентів зацікавило походження назви ресторану. «Кабанос» – це польський сорт мисливських ковбасок. Історично для приготування такої закуски використовували м'ясо молодої свині, яку кормили в основному картоплею, тому таке м'ясо характеризувалося високою якістю та поживністю. Кабаноси часто брали з собою на полювання мисливці, смакували ними на привалі. Тому меню даного ресторану, хоч і не вирізняється величезним асортиментом, але містить значну кількість м’ясних страв, приготовлених з використанням найрізноманітніших технологій.

Зрозуміло, що такий вибір основної страви в меню не міг не вплинути і на дизайнерські рішення в оформленні закладу. До речі, над дизайном ресторану працювали херсонські дизайнерки, які в 2017 році гідно представили Херсон і Україну в Лондоні на врученні авторитетної премії в сфері нерухомості European Property Awards, отримавши нагороду в номінації «Кращий дизайн ресторану в Україні» саме за дизайн «KABANOSа».

В ході заняття, спілкуючись з управляючим закладу, спостерігаючи за роботою персоналу, аналізуючи підходи до оформлення залів, відкритої кухні, де можна спостерігати за роботою кухарів, студенти відмітили, що загальна концепція закладу відповідає його назві, асортименту страв та напоїв, оформленню меню, підібраному асортименту посуду, меблюванню приміщень тощо.

Євгеній наголосив на тому, що студентам необхідно невпинно працювати над собою, отримувати практичний цінний досвід ще під час навчання в університеті. Він завжди відкритий для співпраці і підтримує ініціативи ректора університету Юрія Кирилова, який зазначає, що за дуальною освітою майбутнє, студенти повинні ще з першого курсу знайомитись з виробничими процесами, потенційними роботодавцями. Виграють в цьому випадку обидва учасники – підприємці в ході такої взаємодії підберуть собі гідного співробітника, а студенти визначаться з майбутнім місцем роботи, будуть в певній мірі адаптовані до умов виробництва. Тому управляючий закладом охоче ознайомить майбутніх фахівців з тонкощами ресторанного та готельного бізнесу на виїзних практичних заняттях та під час проходження студентами практики.

Закінчилася зустріч пропозиціє відвідати ресторан італійської кухні та відкриття нового готельного комплексу в м. Херсоні, яку студенти залюбки прийняли.

 

Автор: Дуга Вікторія Олександрівна – старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування