«ВІД ДОСЛІДЖЕНЬ НАЯВНОСТІ ГМО В НАСІННІ ДО ВИГОТОВЛЕННЯ ІМІТОВАНИХ ІКОРНИХ ПРОДУКТІВ»
На кафедрі технологій переробки та зберігання с.-г. продукції відбулася студентська наукова конференція
15 листопада 2018 р. на кафедрі технологій переробки та зберігання с.-г. продукції відбулося розширене засідання студентського наукового гуртка «Технолог» та підсумкова наукова конференція.
З науковими доповідями виступили студенти агрономічного і біолого-технологічного факультетів. Так, багато тем було присвячено переробці плодоовочевої продукції: виробництву та фальсифікації соків, виготовленню гарбузових чіпсів.
Не оминули увагою студенти і дитяче харчування, цікавими були доповіді про виробництво плодово-ягідних соків для дитячого харчування та корисні десерти для дітей.
Виходячи, зі специфіки сільськогосподарського виробництва нашого регіону, деякі студенти підготували також цікавий матеріал про виробництво рослинних олій: кукурудзяної та з кісточок винограду.
Велику зацікавленість у комісії та присутніх викликали наукові доповіді про методики визначення наявності ГМО в насінні та використання харчових барвників при обробці та зберіганні продуктів харчування.
Кращою науковою доповіддю комісією була визнана доповідь студентки 4 курсу біолого-технологічного факультету за темою: «Ікра та імітовані ікорні продукти» (науковий керівник – кандидат с.-г. наук, старший викладач Ушакова С.В.).
Усі учасники конференції отримали подяки за участь у науковій конференції, а переможець - заохочувальний приз.
Автор: Колектив кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції.