У херсонській школі кулінарії дітей вчили готувати суші та плов
Протягом тижня, поки тривали шкільні канікули – з 29 жовтня по 2 листопада, в Херсоні працювала Школа кулінарної майстерності для дітей. Їх знайомили зі стравами кухонь народів світу.
Школа кулінарної майстерності, яку для дітей організовують на базі біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрного університету, відкрилася вже в четвертий раз. Вперше заняття для дітлахів відбулися рік тому, і виявилося, що кулінарія – дуже популярне хобі серед школярів: охочих відвідувати кулінарну школу було більше, ніж могла вмістити університетська аудиторія. А тому такі «кулінарні сесії» вирішили продовжувати.
Як розповіли організатори, цього разу заняття відвідували 26 херсонських школярів – учні 7–10 класів, із них більшість – дівчатка: хлопчиків було всього п'ятеро. Про те, що будуть кулінарні уроки, повідомляли в навчальні заклади, і бажаючі могли записатися. У Школі кулінарної майстерності діти займалися безкоштовно, оплачували тільки транспортні витрати під час екскурсій – на хлібозавод і кондитерську фабрику.
Програма тижневого курсу видалася насиченою. Кожен день був присвячений одній із кухонь народів світу: разом з викладачами університету і студентами старших курсів діти готували суші, плов, піцу, випікали круасани, робили шоколадні цукерки з різною начинкою. Потім всі ці смаколики можна було продегустувати.
«Дітям подобається робити щось своїми руками, бути залученими у процес, – зазначають організатори Школи кулінарної майстерності. – Є діти, які приходять до нас не вперше, а оскільки програма кожен раз різна, то їм завжди цікаво. А дві дівчинки-десятикласниці, наприклад, зацікавилися професією технолога, яку можна отримати на нашому факультеті. Технолог і кухар – звичайно, не одне і те саме, але в роботі технолога знання основ кулінарії необхідні».
Наступна кулінарна школа для дітей стартує орієнтовно навесні.
Автор: Прес-центр ХДАУ