ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

I етап Всеукраїнської студентської олімпіади серед студентів спеціальності 181 «Харчові технології»

23 лютого 2018 року в ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» на базі кафедри «Інженерія харчового виробництва» відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади серед студентів спеціальності 181 «Харчові технології».

Із привітанням учасників виступили: декан біолого- технологічного факультету, доцент Вороненко В. І.;

 заступник голови Олімпіади по університету к.с.г.н., доцент Коваленко Т.С.;

 

секретар науково – дослідного сектору Харитонова Л.В; голова журі Олімпіади, завідувач кафедри інженерії харчового виробництва, доцент Бурак В.Г.;

та члени комісії Олімпіади доценти Ряполова І.О., Піддубняк Т.А.

Конкурсні випробування в рамках Олімпіади проходили в три тури. Перший тур Олімпіади передбачав  тестування учасників. Перевірка правильності відповідей учасників Олімпіади відбувалася, на основі попередньо сформованої бази правильних відповідей також учасники Олімпіади виконували письмові завдання,  які містили питання теоретичного характеру, творчі завдання та задачі.

З метою забезпечення прозорості проведення Олімпіади студенти-учасники до початку конкурсних випробувань, були ознайомлені з критеріями оцінювання завдань.

Другий етап Олімпіади пройшов у вигляді практичної частини - це     вивчення  мікробіологічної  безпечності м'ясної сировини. Мета дослідження  - проведення аналізу м'ясної  сировини  за органолептичними та мікробіологічними показниками, об'єкт дослідження - м'ясо свинини. Студентами були досліджені  якість і безпечність чотирьох зразків м'яса, які були придбані в роздрібній мережі м. Херсон. На першому етапі дослідження визначали ступінь свіжості м'яса за органолептичними показниками, а на другому етапі - за мікробіологічними.

Третій тур Олімпіади був присвячений «Технології кулінарної продукції». Оскільки час проведення Олімпіади співпав з Великим постом, який  у 2018 році триватиме з 19 лютого до 8 квітня, тому  важливе значення у ці дні надають харчуванню людини. Воно суворе, пісне, без м'ясних і молочних продуктів, з безліччю обмежень і навіть повністю голодними днями. Тому завдання  учасників Олімпіади було присвячене приготуванню пісних страв у вигляді вареників зі шпинатом та цибулею - порей та з мускатним гарбузом, на які згодом будуть розроблені технічні умови та запатентовано. 

 

За кількістю набраних балів були обрані кращі три студенти 3 курсу: Драга Андрій, Гуліч Денис та Куць Андрій.

Бажаємо учасникам ІІ туру Олімпіади майбутньої перемоги. 

Автор: к.с.г.н., асистент Новікова Н.В.