Круглий стіл «Виробництво і переробка плодової та баштанницької продукції в малих формах підприємництва на Півдні України»
08 лютого 2018 року кафедрою економіки та фінансів за підтримки Українського Проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) під керівництвом д.с.-г.н., професора Аверчева О.В. було проведено круглий стіл «Виробництво і переробка плодової та баштанницької продукції в малих формах підприємництва на Півдні України».
В заході активну участь приймали декан економічного факультету доцент Грановська В.Г., завідувач кафедри економіки та фінансів професор Танклевська Н.С.
Спікери круглого столу:
Синюк О. Д. – голова ГО «Земля Таврії»,
Шабля О.С. – заст. директора Інституту Південного овочівництва та баштанництва НААН України,
Палічев Ю.Ф. – керівник компанії «Херсон – Агросвіт ЛТД»
Сьогодні на перший план виходить необхідність забезпечення реальних потреб аграрного виробництва через інтеграцію аграрних навчальних закладів та наукових установ. Тому, основним питанням спікерів були виступи про реалізацію нового проекту «Агроінтернатура». Його учасниками вже стали студенти різних спеціальностей нашого ВУЗу, що працюють за фахом на аграрних підприємствах. Цей проект надає молодим фахівцям можливість впевненіше почуватися на виробництві, оскільки у будь-який момент можна отримати кваліфіковану консультацію від університетських науковців з будь-яких питань, що виникають під час роботи.
З цікавими доповідями виступили студенти 3 курсу економічного факультету:
Морозов Іван – «Економічна ефективність виробництва томатів»
Антоненко Анастасія - «Економічна ефективність виробництва плодоовочевої продукції»
Нікішенко Дмитро - «Економічна ефективність виробництва цибулі»
Рикун Ліза - «Економічна ефективність виробництва винограду»
Шепелєва Валентина - «Економічна ефективність виробництва персику»
Мельник Владислав - «Економічна ефективність виробництва кавунів»
Всі учасники заходу обговорювали доповіді та задавали запитання.
Дякуємо спікерам, викладачам та студентам за участь у Круглому столі!
Автор: доцент Бойко Л.О.