ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ НАВЧАННЯ В ОСІННІЙ КУЛІНАРНІЙ ШКОЛІ
Темою заняття було висвітлення такого актуального на сьогоднішній день питання, як грамотна сервіровка столу.
Працівники ресторанну розповіли та нагляднго показали, що тарілки для сервірування столу бувають різними, але в загальноприйнятому варіанті завжди в центрі стоїть тарілка для гарячого, під якою розташовується закусочна. Зліва від неї кладуть вилку їдальню, потім для риби, в кінці - вилку закусочну. Праворуч розташовуються ножі в наступній послідовності: столовий, для риби, закусочний. Завершує «процесію» столова ложка. Над тарілкою розташовується ручкою в праву сторону ложка десертна, ручкою в ліву сторону - вилка десертна. Зліва від основної ставиться тарілка для хліба з ножем для масла ручкою вправо, праворуч розташовуються келихи: для води, вина білого, вина червоного.
Новинкою для школярів стало приготування натурального морозива в рідкому азоті при температурі -196оС, а також знайомство з основами молекулярної кухні.
Закінчення навчання в ресторанному закладі завершилося дегустацією страв.
Викладачі кафедри та учні Херсонського загальноосвітнього навчально – виховного комплексу № 11 виносять подяку керівництву ресторану «Mozart» за приділену увагу та цікаву інформацію.
Автор: к.с.г.н, асиcтент Новікова Н.В.