Навчально-практичний виїзд до фермерського господарства «Курінь»
Ознайомилися з усією територією господарства.
Відвідали цех по переробці винограду та дізналися, що переробка винограду здійснюється на високотехнологічному обладнанні з Італії, Словаччини, Болгарії.
Головний технолог Катерина Михайлівна Михалкіна провела практичне заняття на території виробництва. Розповіла про технології створення і зберігання вина.
Ознайомила з технохімічним і мікробіологічним контролем якості оброблених виноматеріалів і вин, сировини та допоміжних матеріалів, який здійснюється власною виробничою лабораторією на кожному етапі виробництва.
Вино в дубовій бочці покращує свої характеристики (завдяки «витягуванні» із деревини дуба корисних мікроелементів і ферментів) – смак стає повнішим, злагодженішим, аромат набуває глибини, а колір – насиченості.
Не дивлячись на молодий вік фермерського господарства «Курінь», підприємство виробляє 17 сортів високоякісних вин.
Автори: Моор Анастасія, Січна Юлія – магістри спеціальності «Садово-паркове господарство»