Обґрунтування та ефективність впровадження інноваційних елементів технології виробництва свинини в передових підприємствах України
Спрямування економічного розвитку аграрного сектору на інноваційну модель вимагає впровадження заходів з використання новітніх досягнень науки та техніки НТР. Адже сучасний вітчизняний ринок інновацій передбачає створення реальних умов для переходу економіки на інноваційно-інвестиційну модель розвитку. Запорукою успішного розвитку агропромислового комплексу є втілення інновацій в агропромислові технології, техніку. Без інноваційного підґрунтя товаровиробник не зможе стабілізувати процеси виробництва та скласти гідну конкуренцію як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.
Нашими магістрантами було проведено дослідження 20-ти передових господарств з виробництва продукції свинарства. В основу досліджень було покладено пошук рішень, що позитивно вплинуть на підвищення енергетичного забезпечення повноцінності використання кормів та забезпечення за допомогою інновацій зменшення їх витрат. Та за рахунок інноваційних продуктів в технологічному процесі виробництва свинини, що в свою чергу дасть змогу отримувати якісний продукт, та достатній прибуток, що є необхідним фактором для розвитку галузі свинарства в Україні.
Метою виконаних досліджень у курсових роботах було підвищення рентабельності підприємства за допомогою інноваційних розробок, що дадуть змогу підвищити економічний рівень підприємства та знизять рівень економічних втрат.
Поставленні задачі магістерських досліджень стали, як варіантом встановлення інноваційних продуктів в технологічний процес з метою покращення якості виробленої продукції, забезпечення ефективної технології вирощування свиней та проведення племінної, забезпечення енергетичної та економічної незалежності господарства для отримання якісного продукту.
Інформацію підготував магістрант Кривий В.В.