ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Робоча зустріч представників ВУЗів-партнерів Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Головний корпус Національного університету «Острозька академія»

Мета Проекту – сприяння сталому соціально-економічному розвитку шляхом зміцнення спільного управління та заохочення місцевих ініціатив по всій Україні. Такі ініціативи успішно реалізуються завдяки об’єднанню зусиль обласної і місцевої влади, Проекту та Мережі університетів. Саме університетам як закладам освіти відведена головна роль щодо поширення інформації та підвищення обізнаності в сфері роботи Проекту. Студенти повинні стати тією сполучною ланкою, яка допоможе місцевим громадам планувати та приймати спільні рішення для виконання ініціатив зі сталого місцевого розвитку.
Протягом трьох днів учасники Проекту підбивали підсумки діяльності за 2014 р. та обговорили план заходів Мережі ВНЗ-партнерів на наступний рік.

Координатор Проекту від Херсонського державного аграрного університету, кандидат економічних наук, доцент кафедри екології та сталого розвитку Стратічук Н.В. представила звіт про діяльність ВНЗ щодо удосконалення курсу «Стратегія сталого розвитку» професійної підготовки екологів та інших заходів у межах Проекту за 2014 рік.

Під час засідання робочої групи координаторів від ВНЗ України

Студенти ХДАУ в рамках підписаного меморандуму, досить успішно приймали участь у дебатах, де команда посіла почесне третє місце. Крім того, за результатами конкурсу наукових робіт студентка факультету рибного господарства та природокористування Ільїна Т. відвідала літню школу зі сталого розвитку, що проходила у Карпатах.
Досвід мобілізації громад та спільного управління поширюється через Центр управління знаннями та мережу ВНЗ-партнерів проекту. За результатами зустрічі на майбутній рік було заплановано проведення таких вже традиційних заходів, як студентські дебати, конкурс наукових робіт та розроблено шляхи інституціоналізації мережі ВНЗ-партнерів.