ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Керівництво ХДАУ взяло участь у загальних зборах членів Асоціації працівників аграрних вищих навчальних закладів України

Відкрила зібрання виконуючий обов`язки директора ДУ "НМЦ "Агроосвіта" Іщенко Тетяна Дем'янівна. З доповідями виступили: заступник директора ДУ "НМЦ "Агроосвіта" Хоменко М.П., ректор Білоцерківського НАУ Даниленко А.С., ректор Сумського НАУ Ладика В.І., ректор Таврійського ДАТУ Кюрчев В.М. та ін.

Ректори аграрних вишів, директори технікумів та коледжів, які  зібралися в нелегкі для вищої аграрної освіти часи, обговорювали проблеми, що постали перед їх колективами. Головна з них – це проблема фінансування, яка виникла внаслідок зміни підпорядкування. Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Лапа В.І. підтвердив існування проблем з фінансуванням аграрної освіти та запевнив присутніх про їх вирішення найближчим часом.

 

Резюмуючи виступи керівників аграрних вишів, новообраний Голова Асоціації працівників аграрних вищих навчальних закладів України «Украгроосвіта», ректор НУБіП Ніколаєнко С.М. наголосив на неприпустимості ігнорування проблем викладачів та студентів аграрних навчальних закладів та необхідності проведення в Кабінеті Міністрів зустрічей з представниками влади щодо розв’язання проблем із фінансуванням та з метою поліпшення становища аграрної освіти взагалі.

Наприкінці зустрічі відбулося нагородження переможців конкурсів 2014 року серед аграрних ВНЗ. За участь у конкурсі на кращу газету ВНЗ серед ВНЗ ІІІ-І
Vрівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства дипломом третього ступеня нагороджено газету «Аграрник» Херсонського державного аграрного університету.