Професійний розвиток викладачів – ключ до забезпечення якісної підготовки фахівців з харчових технологій!
Освітній процес у Херсонському державному аграрно-економічному університеті спрямований на безперервний професійний розвиток як здобувачів вищої освіти, так і науково-педагогічних працівників. Для цього створено всі необхідні умови для участі в навчаннях у різних сферах освіти та науки.
В січні 2025 року викладачі кафедри харчових технологій біолого-технологічного факультету ХДАЕУ д.т.н., проф. Горач Ольга Олексіївна та к.т.н., доц. Резвих Ніна Ігорівна пройшли курси на платформі Prometheus – найбільшій українській платформі професійного розвитку та платформі -"ОСВІТНІЙ ХАБ МІСТА КИЄВА" Київської міської державної адміністрації.
Дані курси дозволили їм отримати знання з основ правильного харчування, позбутися міфів та набути корисних звичок для складання щоденного раціону. Під час лекції викладачі отримали значну кількість цікавої та корисної інформації: ознайомилися з питаннями з нутріціології, дієтології та харчової безпеки, а по завершенню навчання навчилися самостійно формувати свій раціон на тиждень, розбиратися у наліпках на продуктах та читати їх склад, визначати поживну цінність продуктів та щоденну норму споживання води. Особлива увага була приділена нездоровим продуктам та речовинам, харчовій безпеці, втриманню та впровадженню даних знань у життя.
Отримані сертифікати підтверджують професійну кваліфікацію викладачів. Здобуті знання дозволять їм впроваджувати інноваційні підходи у викладацькій діяльності та підвищувати якість освітнього процесу при підготовці фахівців у галузі харчових технологій.
Автор: к.т.н., доц. Резвих Н.І.