ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відбувся перший випуск з перепідготовки (друга вища освіта) зі спеціальності 7.04010601 «Екологія та охорона навколишнього середовища»

 

 



На фото: члени Державної екзаменаційної комісії

Головою державної екзаменаційної комісії за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Спеціаліст» з професійного спрямування 7.04010601 «Екологія та охорона навколишнього середовища» призначено Мартиненко Миколу Володимировича ‒ заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації, начальника управління земельних ресурсів, поводження з відходами, надровикористання, заповідної справи та біоресурсів.
Членами Державної екзаменаційної комісії призначені:
Пилипенко Юрій Володимирович – заступник голови ДЕК, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри екології та сталого розвитку;
Бойко Павло Михайлович – декан факультету рибного господарства та природокористування, кандидат біологічних наук, доцент.
Секретарем Державної екзаменаційної комісії призначено Сімонову Оксану Миколаївну – фахівця відділу перепідготовки та підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти та дорадництва ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».

На фото: захист, який відбувся 05 листопада 2014 р.


На фото: захист, який відбувся 06 листопада 2014 р.

Рішенням Державної екзаменаційної комісії 20 студентів були допущені до захисту дипломних робіт, які успішно їх захистили (14 – відмінно, 4 – добре, 1 – задовільно) та вирішено присвоїти кваліфікацію «Інженер-еколог». Дві роботи визначені, як кращий захист:

  1. Брильової Світлани Володимирівни на тему «Екологічна оцінка використання сучасних методів біологічної очистки стічних вод (на прикладі Водної бази для відстою, зберігання й ремонту яхт, човнів і юнацького яхт-клубу)» під керівництвом к.г.н., доцента кафедри екології та сталого розвитку Шахман І.О..
  1. Лянзберг Ольги Валеріївни на тему «Біологічний моніторинг пониззя Дніпра у зв’язку з антропогенним навантаженням» під керівництвом д.с.-г.н., професора, завідувача кафедри екології та сталого розвитку Пилипенко Ю.В.

 


На фото: Стратічук Н.В. Тема «Еколого-економічне обґрунтування зрошення в Південному регіоні»


На фото: Ладичук Д.О. Тема «Екологічні засади відновлення деградованих ґрунтів Херсонщини з використанням сапропелів заплавних водойм Нижнього Дніпра»


На фото: Мартиненко Ю.В. Тема «Порівняльний аналіз флористичного та ценотичного різноманіття рідкісних та зникаючих рослин Північного узбережжя Сиваша»

На фото: Шапоринська Н.М. Тема «Проект утилізації твердих побутових відходів – як засіб зниження навантаження на екологічне середовище території Херсонської області»

Вітаємо випускників!