ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відкрите практичне заняття з дисципліни «ділова іноземна мова» із здобувачами другого рівня вищої освіти економічного факультету

15 жовтня 2024 року відбулося відкрите практичне заняття кандидата філологічних наук, доцентки кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук Юлії ГЛАВАЦЬКОЇ на тему: «Recruitment and selection» для здобувачів економічного факультету другого рівня вищої освіти груп 073-1-ДМГ Менеджмент, 075-1-ДМГ Маркетинг, 015-1-ДМГ Професійна освіта (Економіка), 051-1-ДМГ Економіка, 053-1-ДМГ Психологія бізнесу, 076-1-ДМГ Підприємництво та торгівля, викладачів та усіх бажаючих.

Заняття було зорієнтовано на розвиток навичок монологічного мовлення, сприйняття мови на слух та адекватне розуміння й відтворення почутого; активізацію та систематизацію знань з розмовної теми “Recruitment and Selection„ на основі знання базових лексичних одиниць; поглиблення набутих знань з граматики – Present та Past Simple Tenses.

У ході практичного заняття були розглянуті такі питання:

1. Працевлаштування: введення нових лексичних одиниць, фонетичне опрацювання.

2. Подача заяви на роботу: введення нових лексичних одиниць, фонетичне опрацювання.

3. Процедури відбору кадрів: введення нових лексичних одиниць, фонетичне опрацювання.

4. Аудіювання з теми заняття, читання окремих фрагментів, активізація граматичних навичок (теперішній та минулий неозначений час).

Зміст заняття відповідає цілям; теоретичні та практичні аспекти щільно корелюють. Не викликає сумнівів і професійна спрямованість практичного заняття: викладачка постійно орієнтувала здобувачів на використання матеріалу в майбутній професійній діяльності.

Викладання матеріалу проводилося на високому професійному рівні. В ході заняття постійно підкреслювалась практична значимість матеріалу.

Здобувачі швидко засвоювали матеріал заняття та усвідомили мету і завдання завдяки тому, що презентований матеріал охоплював різні види мовленнєвої діяльності та був спрямований не лише назасвоєння здобувачами певних теоретичних знань з теми «Відбір персоналу», оволодіння ними практичними вміннями й навичками читання, аудіювання, говоріння, а й на розвиток навичок критичного мислення (гнучкість в адаптуванні до життєвих ситуацій, самостійність у прийнятті рішень, розвиток умінь узагальнювати і систематизувати знання, професійне мислення, вдосконалення вміння використовувати інформаційні ресурси, здатність до пошуку та засвоєння нових знань; формування пізнавального інтересу, самостійності, вміння долати труднощі).

Юлія Главацька використала проблемний метод викладу матеріалу, постійно застосовуючи порівняння й аналогії, залучаючи здобувачів до обговорення окремих питань, демонструючи наочність та відеоматеріали, наводячи переконливі приклади, а також надаючи здобувачам можливість висловити власну точку зору.

Автор – Юлія Главацька (15.10.2024)