ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання ректорату ХДАЕУ

Сьогодні відбулось чергове засідання ректорату Херсонського державного аграрно-економічного університету під головуванням ректора університету Юрія Кирилова.

Основними питаннями до обговорення стали положення законопроєкту № 9600 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки наукової роботи в закладах вищої освіти».

Згідно з його положеннями запропоновано зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти з 600 годин у рік до 500 годин у рік, а також впровадження посади педагогічного працівника з обсягом навчального навантаження до 900 годин на рік. Члени ректорату обговорили потенційні зміни та іх вплив на діяльність та освітній процес в університеті.

Ректором було наголошено на тому, що така трансформація без належного фінансування з боку держави може призвести до критичної ситуації з розподілом та виконанням навчального навантаження. Також були обговорені вимоги переведення науково-педагогічних працівників в статус педагогічних. 

Окрім цього на засіданні ректорату було обговорено  підготовку до атестації здобувачів випускних курсів, перебіг  вступної кампанії 2024, цифровізацію документообігу в університеті, темпи ліквідування заборгованостей щодо оплати за освітні послуги, стан матеріально-технічної бази університету, перебіг ремонтно-відновлювальних робіт тощо.