ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Тести для олімпіади

 

6. Назвіть вади та недоліки передніх кінцівок коней:

7. Вкажіть біологічні особливості коней:

8. Наведіть визначення алюру рись:

9. Зазначте відомі Вам з нижчезазначених недоліки руху рисака:

10. Назвіть час появи перших п’ятипалих предків коня:

11. Виберіть вірний розподіл маси тіла коня в стані спокою:

12. Визначте, котрий з цих коней за ознакою масті має бути визнаний сумнівно породним:

13. Виберіть вади екстер’єру, найбільш характерні для орловської рисистої та чистокровної верхової порід коней:

14. Визначте варіант масті лошати, що може свідчити про підробку племінної документації:

15. Назвіть породу коней, у якої зріст є найважливішою породною ознакою:

16. Визначте породи коней, створені методом простого відтворювального схрещування:

17. Серед нижчезазначених назвіть лінії, що належать до української верхової  породи коней:

18. Розташуйте породи за давністю створення (від найстарішої).

19. Основним предком американської рисистої (стандартбредної) породи є жеребець Месенджер сір.. 1780 р. н. Вкажіть його породу:

20. Назвіть породу, на основі якої була виведена порода коней російський ваговоз:

21. Вкажіть, при виведенні якої (яких) з нижченазваних породи (порід) застосовувалось прилиття крові арабської породи:

22. Зазначте види екіпажів для випробувань рисистих коней:

23. Визначте, при виведенні якої (яких) породи (порід) був використаний відбір з пріоритетом однієї ознаки:

24. Вкажіть характерні особливості американської рисистої (стантартбредної) коней породи:

25. Визначте частини упряжі для  дугової запряжки коней:

26. Вкажіть лінії, що належать (належить) до орловської рисистої породи і російської рисистої (призової) породи:

27. Вкажіть відмінності російської рисистої породи від орловської рисистої:

28. Визначте час приходу кобили в охоту, якщо вона не була запліднена підчас попередньої охоти.

29. Зазначте очікуваний час імплантації зиготи в матку кобили після запліднення:

30. Вкажіть час початку групових тренувань лошат.

 

1. Розподіліть використання різних типів комірок у стільниках:

2. Вкажіть, види робіт, що виконують бджоли протягом певних періодів їх життя:

3. Вкажіть умови  забезпечення високопродуктивної роботи бджіл улітку:

4. У комірках стільників найтеплішої частини гнізда бджіл температура досягає:

5. Вимоги до вуликів:

6. Перерахуйте види вуликів та рамок:

7. Перерахуйте приладдя для вуликів:

8. Наведіть призначення приладів для догляду за бджолами:

9. Вкажіть інвентар та обладнання для отримання та обробки меду:

10. Вкажіть характеристику «прищеплювальна рамка» у бджільництві:

11. Вкажіть типи зимівників для бджіл:

12. За розміром бджолині сім’ї поділяють:

13. На вирощування 1 кг бджіл (близько 10 тис. особин) витрачають перги:

14. Поставте у відповідності методи розведення бджіл:

15. Вкажіть способи зимівлі бджіл:

16. Вкажіть породні ознаки бджіл:

17. Охарактеризуйте поняття «роїння бджіл»:

18. Поставте у відповідності показники бджільництва та їх характеристику:

19. Розподіліть медоносні рослини згідно класифікації:

20. Перерахуйте заходи для збільшення продукування медоносними рослинами нектару:

21. За консистенцією залежно від в’язкості мед розрізняють:

22. Охарактеризуйте основні сорти меду:

23. Вкажіть властивості бджолиного маточного молочка:

24. Властивості та якість воску залежить:

25. Прополіс бджоли використовують:

26. Поставте у відповідності перераховані хвороби бджіл:

27. Вкажіть хімічні препарати для боротьби з кліщем вароа у бджільництві:

28. Охарактеризуйте різні напрямки галузі бджільництва:

29. Комплекс заходів для збільшення доходу від бджільництва передбачає:

30. У структурі собівартості продукції бджільництва оплата праці і вартість кормів становить:

 

1. Перерахуйте види вовнових волокон:

2. Дайте вірне визначення поняттю «Тонина вовни»

3 Дайте вірне визначення поняттю «Руно»

4. “Переслід” – це вада овечої вовни одержана в результаті:

5. Вибрати продукцію тонкорунного вівчарства:

6. Статевої зрілості вівці досягають у  віці …. місяців.

7. До однорідної вовни відносять вовну :

8.До вітчизняного генофонду тонкорунних овець відносяться породи:

9. Розставте у порядку спадання за інтенсивністю росту вовни різні статевовікові групи овець:

10. Вівці мають …. шлунок.

11. Охарактеризуйте поняття «Зачистка» вівцематок після штучного осіменіння

12. Багатоплідність вівцематок при першому ягнінні становить, ягнят:

13. Вказати причини патологічної линьки овець :

14. Які умови потрібно враховувати при складанні плану парування овець?

15. Охарактеризуйте загальну оцінку овець за умовними позначеннями «О»

16. Перерахуйте методи мічення овець:

17. Поняття «господарська зрілість овець»:

18. У якому вівці одержують від ягнят смушки?

19. Відлучення та розподіл ягнят за статтю потрібно проводити у … місяців.

20. Період суягності овець триває …. днів.

21. Площа дуже великих смушків становить … см2.

22. Парувальна компанія у вівчарстві триває…  днів.

23. Баран-плідник при штучному осіменінні має навантаження : 1: на  … маток.

24. Для одержання одиниці приросту живої маси ягнят витрачається молока, кг:

25. Зимове ягніння, як правило , розпочинається у …. місяці.

26. Із переліку визначте вади класного парування:

27. У вівчарстві до кількісних відносяться наступні селекційні ознаки:

28. Основним контингентом щорічного бонітування овець вважають:

29. Для створення таврійського типу асканійської тонкорунної породи  використано баранів-плідників породи ….

30. Поставте в порядку виконання операції забою овець:

 

1. Перед вичісуванням пуху проводять:

2. Вкажіть способи зняття шкурки у кролів:

3. Вкажіть методи знімання пуху у кролів:

4. Шлунок у кролів:

5. У кролів органи дихання розвинені:

6. Поставте у відповідності:

7. При зовнішньоклітковій системи утримання молодняк кролів після відсадження вирощують у клітках:

8. Породи кролів поділяють на:

9. У кролівництві розрізняють напрями виробництва:

10. Норми годівлі кролів корегують з урахуванням:

11. У закритих приміщення використовують для розміщення кролів батареї:

12. Вкажіть розміри шкурок для хутрового виробництва:

13. При інтенсивному вирощуванні кролів на 1 кг приросту вважається оптимальною кількість кормових одиниць в межах:

14. Вкажіть системи утримання кролів:

15. Виберіть різновид зовнішньо кліткового утримання:

16. На одну кролицю у виробничих умовах одержують кроленят за рік:

17. Статева зрілість самців кролів наступає у віці:

18. Вкажіть методи для визначення товарних властивостей шкурок звірів:

19. Перерахуйте особливості хутра стандартних темно-коричневих норок:

20. Шеди для утримання хижих звірів розміщують:

21. Хижаків бонітують на …. році життя.

22. Наведіть характеристику новонароджених щенят різних звірів:

23. Поняття «продуктивність у звірництві»

24. Якість волосяного покриву звірів оцінюють за:

25. Розставте звірів відповідно шкали носкості їх шкурок:

26. Розставте звірів відповідно тривалості їх вагітності:

27. Гін звірів проходить у такі строки:

28. У звірництві прийнята полігамія для хижаків:

29. Вкажіть термін консервування шкурок нутрій:

30. Поставте послідовно операції обробки хутра:

 

1. Вкажіть причини патологічних змін, які можуть виникнути у ембріонів птахів під час інкубації.

2. Вкажіть причини патологічних змін, які можуть виникнути у ембріонів птахів під час інкубації.

3. Вкажіть особливості розвитку пташиного зародку в першу і другу половину інкубаційного періоду.

4. Охарктеризуйте ознаки, за якими визначають стать курчат-бройлерів сучасних кросів:

5. Підберіть до кожного корму відповідну причину обмеженого згодовування птахам.

6. Підберіть до кожного корму відповідну причину обмеженого згодовування птахам.

7. Вкажіть від якого географічного типу походять кури яєчних і м’ясних порід:

8. Вкажіть ступінь прояву інбредної депресії та гетерозису за господарсько-корисними ознаками у с.-г. птахів:

9. Вкажіть спосіб визначення інтенсивності несучості сільськогосподарських птахів:

10. Вкажіть правила комплектування родинного стада яєчних курей.

11. Вкажіть технологічні нормативи утримання родинного стада яєчних курей у пташнику з глибокою підстилкою:

12. Вкажіть технологічні нормативи утримання родинного стада яєчних курей у пташнику з клітковими батареями:

13. Серед наведених параметрів утримання вкажіть оптимальні для м’ясних курей родинного стада:

14. Вкажіть фактори, які впливають на товщину м’язових волокон у птахів:

15. Вкажіть енергетичні кормові засоби, які використовують для годівлі с.-г. птахів:

16. За групового методу обліку продуктивності вік статевої зрілості несучок яєчного кросу визначають за:

17. Вкажіть, протягом якого часу після осіменіння курей спермії здатні до запліднення:

18. Установіть відповідність кросу яєчних курей і країни, де він був створений:

19. Промислова технологія виробництва курячих харчових яєць ґрунтується на таких принципах:

20. Підберіть для кожної категорії харчових яєць їх масу:

21. Доповніть визначення: "Муларди – це ….":

22. Доповніть визначення: "Група с.-г. птахів (внутрішньо- або міжпорідна), яка походить від одного або декількох видатних плідників і характеризується певним типом за конституцією, екстер’єром, продуктивністю та якістю продукції, що успадковуються нащадками, – це ....."

23. Установіть відповідність між типом племінного господарства і племінною птицею, яку в ньому утримують:

24. Виберіть правильну  відповідь: "Комбікорм для с.-г. птахів є повнораціонним, якщо він ….":

25. Визначте послідовність проведення заходів при підготовці пташника до посадки курчат:

26. Доповніть речення: "Вологість підстилкового матеріалу має бути не більше .... %"

27. Вкажіть, на якій висоті необхідно вимірювати температуру і вологість повітря у пташнику в перший тиждень вирощування молодняку сільськогосподарської птиці:

28. Вкажіть, завдяки якому технологічному прийому можливо організувати цілорічне відтворення стада і виробництво м’яса гусей:

29. На початку експлуатації родинного стада бройлерів жива маса м'ясних півнів повинна бути:

30. Тривалість світлового дня ремонтних курочок яєчних кросів у період 8-105 днів становить:

 

1. Визначте послідовність  технологічних операцій виготовлення м’ясних консервів .

2.Дайте визначення терміну “тиндалізація” консервів це процес:

3. Вкажіть з якою метою використовують у ковбасному виробництві кухонну сіль:

4. Вказати від чого залежить емульгуюча здатність жирів:

5. Який вміст білка у соєвих білкових препаратах ?

6. Вкажіть які з рідких коптильних середовищ  використовуються в технології харчових продуктів ?

7.Вкажіть причину утворення дефекту варених ковбас

8. Вкажіть причину утворення дефекту варених ковбас

9. Вкажіть причину утворення дефекту копчених ковбас

10. Вкажіть які солерозчинні  білки, які приймають участь в утворенні  м'ясних емульсій

11. Структура і міцність білкового гелю залежить від:

12. Назвати відмінні якості субпродуктів ІІ категорії:

13. Який з жирів характеризуються найвищою температурою плавлення

14. Які є методи обробки крові?

15. Приведіть у відповідність визначення термінів ковбасного виробництва:

16. Перелічіть (по порядку виконання) операції при обробці слизистих субпродуктів.

17. Приведіть у відповідність технологічний процес виробництва яєчних морожених  продуктів:

18. З якою метою проводиться шлямовка ?

19. Приведіть у відповідність визначення термінів груп ковбасних виробів:

20. Яким розчином стабілізують кров призначену для сепарування?

21. Вказати концентрацію розсолу за мокрого способу соління м’ясопродуктів:

22. Ковбасне виробництво – який це спосіб консервування м’ясних продуктів?

23. Які з речовин обумовлюють утворення специфічного смаку й аромату м’яса ?

24. Свинячу шквару використовують для виготовлення:

25. До нехарчової сировини відносяться:

26. Використання шквари в харчовій промисловості обмежено в наслідок:

27. До виробничої кістки відносять:

28. При якій температурі проводять пастеризацію яєчної маси:

29. Приведіть у відповідність технологічні операції виробництва технічних жирів:

30. Методи знезараження фінозного м’яса:

 

 

1. Вкажіть умови утримання кнурів різних груп:

2. Вкажіть умови утримання кнурів різних груп:

3. Зазначте оптимальні терміни виявлення охоти і осіменіння свиноматок:

4. Укажіть показники, від величини яких залежить розмір крокової групи свиноматок, відібраних для осіменіння (в стані охоти):

5. Зазначте показники від величини яких залежить кількість свиноматок на комплексі:

6. Приведіть у відповідність визначення різних систем утримання свиней:

7. Укажіть оптимальні параметри технологічного процесу вирощування поросят:

8. Укажіть оптимальні параметри технологічного процесу відгодівлі молодняку:

9. Укажіть оптимальні параметри технологічного процесу для свиноматок різних груп:

10. Укажіть оптимальні параметри утримання молодняку свиней на м’ясній відгодівлі:

11. Укажіть оптимальні параметри м’ясної відгодівлі свиней:

12. Укажіть оптимальні параметри беконної відгодівлі свиней:

13. Укажіть показники наведених категорій вгодованості свиней:

14. Вкажіть принципи, на яких ґрунтується потокова технологія виробництва свинини:

15. Зазначте технологічні операції та їх послідовність у передпоросний період свиноматок:

16. Зазначте технологічні операції та їх послідовність під час і одразу ж після опоросу свиноматок:

17. Вкажіть оптимальні умови утримання свиноматок різних груп:

18. Укажіть фактори, що зумовлюють явище піноцитозу у новонароджених поросят:

19. Укажіть фактори, що зумовлюють недосконалість механізму терморегуляції новонароджених поросят

20. Укажіть препарати, які застосовують внутрішньом'язово (ін'єкція) для профілактики аліментарної анемії поросят-сисунів

21. Назвіть основні ознаки, що характеризують відгодівельні якості свиней

22. Скільки тварин (по статям) необхідно поставити на контрольну відгодівлю, щоб оцінити свиноматку за відгодівельними якостями нащадків

23. Скільки тварин (по статям) необхідно поставити на контрольну відгодівлю, щоб оцінити кнура-плідника за відгодівельними якостями нащадків

24. Вкажіть кормові засоби, що покращують якість свинини

25. Зазначте величину груп і норму площі на одну голову для свиней на відгодівлі підчас утримання їх частково або повністю на щільовій підлозі

26. Зазначте кормові засоби, що погіршують якість бекону

27. Назвіть основні вимоги, які необхідно дотримуватися під час формування дослідних груп свиней на відгодівлю

28. Укажіть препарати, які застосовують з питною водою для профілактики аліментарної анемії поросят-сисунів

29. Вкажіть порядок нанесення інвентарного номера поросятам різними способами

30. Укажіть оптимальні параметри режиму вирощування поросят-сисунів

 

1. Вкажіть, які показники м’ясної продуктивності великої рогатої худоби відносять до якісних:

2. Згідно краніологічної класифікації названі породи худоби відносяться до такого типу:

3 До вказаних груп порід худоби відносяться такі породи:

4. При створенні поліської м′ясної породи великої рогатої худоби використовувались такі породи:

5. Згідно класифікації м’ясних порід великої рогатої худоби вони розподіляються на британські, франко-італійські, американські та вітчизняні. Вказані породи відносяться до таких:

6. Вказані проміри худоби беруться такими мірними інструментами:

7. Округла, козина, примітивна форма вим′я має таку характеристику:

8. Вказані індекси тілобудови худоби обчислюються наступним чином:

9. Вказані індекси характеризують такі особливості будови тіла худоби:

10. Для кожного із наведених періодів фізіологічного стану корови відповідне визначення таке:

11. Основним ритмом при потоковому ритмічному виробництві молока вважають:

12. Зазначте системи та способи утримання великої рогатої худоби згідно норм:

13. Зазначте варіанти безприв′язного утримання дійних корів:

14. Вказати строки перебування корів у цехах при впровадженні потоково-цехової системи:

15. Привести у відповідність тип годівлі та періодів вирощування худоби на м’ясо:

16. Згідно інструкції з бонітування молочних і комбінованих порід поголів’я великої рогатої худоби бонітують у такі терміни:

17. Основними ознаками при визначенні комплексного класу худоби молочних та комбінованих порід є:

18. Із наведеного переліку ознак продуктивності молочної худоби мають відносно високий рівень спадковості наступні:

19. Ефективність селекції великої рогатої худоби визначають такі фактори:

20. Сумарний клас м′ясних корів встановлюють за такими ознаками:

21. Технологічні операції доїння корів за наведеними видами розподіляються таким чином:

22. Приведіть у відповідність терміни та їх характеристику:

23. Вкажіть вади екстер'єру, за наявність яких знижують оцінку коровам молочних порід:

24. Для оцінки функціональних властивостей вимені використовуються наступні показники:

25. Вкажіть показники за якими оцінюють якість вимені корів (придатність корів до машинного доїння):

26. Приведіть у відповідність терміни та їх характеристику:

27. Назвіть основні умови годівлі молочних корів:

28. До вказаних груп споріднених порід худоби відносяться наступні породи:

29. Із переліку порід належать до худоби різних напрямів продуктивності відносяться такі:

30. Вказані породи великої рогатої худоби мають таку масть:

 

1. Доповніть визначення: "Бактеріостатична фаза − це …."

2. Оптимальною температурою збивання вершків в масло влітку є :

3. Впорядкуйте послідовність фаз розвитку мікрофлори в неохолодженому молоці:

4. Впорядкуйте за значенням вплив окремих чинників на термін дії бактеріостатичної фази:

5. Впорядкуйте послідовність технологічних операцій виробництва питного молока:

6. Вкажіть середній вміст лактози і мінеральних солей у молоці:

7. Яким з наведених показників кислотності відповідає молоко 1 ґатунку, згідно вимог Держстандарту:

8. Які з наведених молочнокислих бактерій вносять у закваску для виробництва простокваші південної?

9. Вкажіть вміст білків у молочних відвійках.

10. Який вміст жиру повинен бути у несоленому солодковершковому та кисловершковому маслі?

11. Скільки повинно бути жиру в топленому маслі?

12. Яку кислотність повинні мати вершки для виробництва вологодського масла?

13. Розташуйте у вірному порядку режими пастеризації за температурою та тривалістю.

14. Доповніть визначення: "Енергія кислотоутворення – це ...."

15. Вкажіть температуру збивання вершків на масло:

16. Метод визначення якості молока "Алкогольна проба" – це....

17. Приведіть у відповідність вид молочного напою та сировини, з якої він виготовляється:

18. Які зміни відбуваються в молоці після гомогенізації?

19. Вкажіть чинники, які впливають на ефективність пастеризації молока

20. Доповніть речення: "Кожен оберт регулювального гвинта на сепараторах дає можливість зменшити жирність вершків на .... "

21. Вкажіть тривалість збивання вершків під час виготовлення масла:

22. Для виготовлення простокваші молоко пастеризують при температурі:

23. При стерилізації молока температура становить:

24. Температура пастеризації вершків при виготовленні стерилізованого масла становить:

25. Температура пастеризації вершків при виготовленні „Вологодського масла” становить:

26. Які штучні джерела холоду використовують для охолодження молока?

27. Які бувають танки для охолодження молока?

28. Яка температура сквашування молока повинна бути під час приготування простокваші мечніковської?

29. Визначте ґатунок молочних вершків у залежності від їх кислотності та класу бактерійної забрудненості:

30. Вкажіть фактори, які впливають на виділення сколотини та зерна при виробництві масла?