ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Формування здорової, міцної та гармонійно розвиненої нації це головний напрямок роботи викладачів фізичного виховання ХДАЕУ!

Військовий стан в країні, вимушений переїзд до тимчасових місць перебування, психологічна перенапруга, постійні стресові ситуації це невеликий перелік проблем з якими стикаються здобувачі вищої освіти Херсонського державного аграрно-економічного університету як і більшості інших ЗВО України. Тому саме формування патріотично налаштованої, інтелектуальної, фізично-здорової та міцної нації є головним завданням викладачів, які керують освітнім процесом!

Великий вплив, в вирішенні даного питання, мають викладачі фізичного виховання! Не дивлячись на дистанційний формат проведення занять, відсутність можливості проведення навчальних пар в спортивних залах, на спеціально обладнаних майданчиках всі викладачі фізичного виховання в ХДАЕУ активно проводять різноманітні інтелектуально-спортивні, розвиваючі та фізично активні заходи!

Протягом останнього семестру викладачі влаштували інтелектуально-спортивний марафон який складався з двох основних напрямків: фізкультурно-спортивне вдосконалення, інтелектуальний розвиток! Марафон передбачав щотижневе проведення певних заходів за різними напрямками, які здобувачі з великим задоволенням відвідували та самовдосконалювались! Для фізкультурно-спортивного вдосконалення здобувачі щоденно виконували завдання та надсилали відео з їх виконанням, щотижнево приймали участь в спортивних змаганнях та флешмобах серед яких слід виділити: змагання зі спортивного орієнтування, чирлідингу, волейболу, футзалу, баскетболу, проведення флешмобу “Здорова родина — міцна Україна”, тощо!

Інтелектуальний розвиток відбувався під час проведення наступних різноманітних заходів:

“Круглих столів”

Гостьових лекцій з видатними спортсменами України

(МСМК з комбат самозахист ІСО - Єгор ЛЕБІДЬ, МСМК з легкої атлетики — Роман КОКОШКО, ЗМС з гандболу — Анастасія БОРОДІНА, МС з гандболу - Вікторія БОРЩЕНКО, ЗМС з академічного веслування — Олена ОЛЕФІРЕНКО)!

“Інтелектуально-спортивних вікторин”

Проведення інтелектуально-спортивного марафону дозволяє здобувачам не тільки розвивати необхідні фізичні якості людини, опановувати різноманітні рухові вміння та навички, змагатись, а й формувати принципи здорового способу життя, прищеплювати бажання до систематичних занять фізкультурою та спортом, інтелектуально самовдосконалюватись спілкуючись з однодумцями, талановитими спортсменами та змагаючись в знаннях з іншими здобувачами!

На думку викладачів фізичного виховання така організація освітньої діяльності в галузі фізичного виховання та спорту дозволить вирішити питання формування здорової, міцної та різносторонньо обізнаної нації!

 

Автори: доценти Є.Стрикаленко, О.Шалар, С.Драчук, Ю.Кан, викладачі: Ю.Барановська, А.Гараєв