ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Обираємо професію разом

Продовжується цикл зустрічей викладачі кафедри рослинництва та агроінженерії з вихованцями закладів середньої освіти та випускниками 2024 року.

Цього разу ми завітали до комунального закладу «Ліцей природничих наук» Кропивницької міської ради» та Соколівського закладу загальної середньої освіти Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області.

Приємним фактом було те, що майбутні абітурієнти знають про наш університет, а особливу зацікавленість виявили учні десятих класів.

Упродовж зустрічей обговорювали перелік спеціальностей, які можна отримати в нашому університеті, особливості навчання та проходження практик, можливостей отримання подвійних дипломів тощо.

В складні для нашої країни часи велика кількість людей вимушена переїжджати в інші регіони, і Кіровоградщина прийняла багато переселенців. Благодійний фонд Планета у Кропивницькому активно допомагає людям, які опинилися в скрутному становищі.

Сьогодні держава надає можливість певним категоріям населення отримати безоплатну вищу освіту та підвищити рівень кваліфікації. Для громадян нашої країни, які втратили роботу, житло – це можливість покращити своє життя.

Ми зустрілися з керівництвом фонду, надали інформацію щодо переліку пільгових категорій, які мають право на оплату навчання державою, обговорили правила отримання ваучера на навчання та умови вступу, розробили план роботи з різники категоріями внутрішньопереміщених осіб, інформування у медіапросторі та організації допомоги абітурієнтам у вступній кампанії 2024 року.

Автор: Ірина СОКОЛОВСЬКА