ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Гостьові лекції проведені протягом лютого 2024 року для здобувачів освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм»

Протягом лютого 2024 року доцентом кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Дубом Володимиром було організовано проведення двох гостьових лекцій для здобувачів освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм».

Так 12 лютого 2024 року для здобувачів освіти за спеціальністю 242 «Туризм» була проведена гостьова лекція Роговою Наталією Олександрівною власницею туристичної агенції «Наталі-тур», яка знаходиться у м. Знам'янка Кіровоградської області. Тема лекції : «Особливості ведення бізнесу туристичними агенціями України у військовий час: стан та перспективи». Ринок туризму дуже вразливий до криз різного походження, таких як стихійні лиха, епідемії, соціально-економічні та політичні кризи, воєнні конфлікти, що призводять до дестабілізації ситуації всередині країни. Цей факт підтверджує ситуація в туристичній галузі, яка зазнала нищівного удару від пандемії COVID-19, а в Україні з початком повномасштабного вторгнення окупаційної армії пережила справжній крах. Зокрема, велика кількість туристичних компаній закрилася або перепрофілювала свою діяльність. Ситуацію ускладнює й те, що небо над Україною закрите для польотів. Попри військові дії, які продовжуються в багатьох областях нашої держави, та встановлені обмеження, туристичний бізнес продовжує працювати у відносно безпечних регіонах, де не ведеться активних бойових дій. Однак туристична діяльність під час війни має певні особливості, які потребують специфічних рішень. Ці рішення, що дозволяють туристичному бізнесу, не лише «триматись на плаву», а й отримувати прибуток у такий надскладний час і були висвітлені у лекції Наталією Олександрівною.

Лекція викликала зацікавленість у здобувачів освіти, а інформація представлена лектором є конче потрібна у такий складний час. Дякуємо шановній гості за надані знання та участь в удосконаленні навчального процесу нашого університету.

19 лютого 2024 року для здобувачів освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» була проведена гостьова лекція доцентом кафедри готельного і ресторанного бізнесу Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Крамаренком Дмитром Павловичем. Тема лекції: «Магія молекулярної кулінарії: Подорож в світ смаку та науки». До лекції також долучились в якості слухачів здобувачі освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» разом з викладачам кафедри харчових технологій. Молекулярна кухня це дисципліна, яка вивчає фізико-хімічних процеси, що відбуваються під час приготування їжі. Молекулярна кухня це модна тенденція в кулінарії, що пов’язана зі створенням страв з незвичайними фізичними властивостями і комбінаціями компонентів із використанням різноманітних технічних засобів та інструментів: сухого льоду, центрифуг, сушарок, рідкого азоту, вакууму, сферифікації та ін.

Дякуємо шановному лектору, к.т.н., доценту Крамаренку Дмитру Павловичу за можливість підвищення професійної обізнаності й занурення у світ смаку та науки.

Автор: Дуб Володимир доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.