Гостьова лекція для здобувачів освіти зі спеціальності 181-Харчові технології
19 лютого 2024 року здобувачі освіти за спеціальністю 181 – Харчові технології разом з колективом кафедри харчових технологій долучилися до гостьової лекції доцента кафедри готельного і ресторанного бізнесу ХНЕУ імені Семена Кузнеця Крамаренка Дмитра Павловича «Магія молекулярної кулінарії: Подорож в світ смаку та науки». Разом з здобувачами освіти і колегами з Харьковського національного економічного університета імені Семена Кузнеця дізналися про історію молекулярної кулінарії, ознайомились з основними способами і методами в молекулярній гастрономії, відчули себе причетними до справжньої магії народження кулінарного шедевру. Молекулярна кухня це сучасний стиль приготування їжі, у якому використовуються багато які технічні нововведення з наукових дисциплін. Звичайна кухня при цьому перетворюється на лабораторію. Молекулярна кухня використовує кілька основних прийомів, включаючи піноутворення, заморожування, дегідратацію, сферифікацію, ферментування, використання емульгаторів та гідроколоїдів. Молекулярна кухня - це місце, де наука зустрічається з їжею і мистецтвом. Розрив з традиційними способами приготування визначив успіх прогресивного напрямку. Здорова, нічого надприродного і в той же час висока, модернова, креативна... Це про неї – молекулярну кухню.
Лекція викликала інтерес і партнерське обговорення, пропозиції від викладачів та здобувачів показали, що ця лекцію корисна і потрібна в наш надскладний час. Кафедра харчових технологій підтримує формат гостьових лекцій, як той, що надає можливість учасникам долучитись до сучасних знань, наданих топ-лекторами та вибудовувати власну траєкторію професійного становлення. Дякуємо шановному гостю за такі потрібні заходи, за рух по траєкторії удосконалення навчального процесу, відкритість у спілкуванні зі здобувачами освіти і колегами.
Автор: Наталя Новікова, зав. кафедри харчових технологій