ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Настановча конференція з виробничої переддипломної практики для здобувачів економічного факультету

У межах підготовки до виробничої переддипломної практики, 19 квітня відбулося традиційне настановче заняття для здобувачів спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 076 Підприємництво та торгівля і 051 Економіка.

Детальніше...

Академія політичного лідерства

Студенти Херсонського державного аграрно-економічного університету прийняли участь Програмі IRI «Академія політичного лідерства», що відбувалась з 12-14 квітня в м. Одеса

 

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта: філософські, соціально-економічні, поведінкові аспекти»

18 квітня в гібридному форматі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта: філософські, соціально-економічні, поведінкові аспекти», організована кафедрою соціальних і поведінкових наук ХДАЕУ.

Детальніше...

Участь професора кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії у Нью-Йоркському саміті з питань посухи

16-17 квітня професор кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії, д.т.н. Людмила КУЗЬМИЧ, що наразі проходить стажування в університеті штату Пенсильванія (Pennsylvania State University) була запрошена для участі у Нью-Йоркському саміті з питань посухи в Корнелльському Університету (Cornell University), м. Ітака, штат Нью-Йорк, США.

Детальніше...

Профорієнтація - ключ до успішної кар’єри і самореалізації

18 квітня відбувся профорієнтаційний захід викладачів економічного факультету кафедри підприємництва, обліку та фінансів у Гайворонському політехнічному фаховому коледжі Голованівського району Кіровоградської області.

Детальніше...

Партнерство заради майбутнього!

17-18 квітня представники ХДАЕУ прийняли участь у Річній зустрічі Програми USAID АГРО та партнерських університетів, що приурочена до річниці підписання Спільної декларації про впровадження передового досвіду просторового планування у вищій освіті для інженерів-землевпорядників.

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч викладачів економічного факультету ХДАЕУ із здобувачами Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права ім. М.П. Сая

16 квітня 2024 року викладачами економічного факультету ХДАЕУ за участі здобувачів економічного факультету було проведено профорієнтаційну зустріч із здобувачами Кіровоградського кооперативного фахового коледжу економіки і права ім. М.П.Сая.

Детальніше...

Наукові здобутки аспірантів спеціальності 201 Агрономія кафедри рослинництва та агроінженерії

Аспіранти кафедри рослинництва та агроінженерії зі спеціальності 201 Агрономія прийняли участь у Причорноморській регіональній науково-практичній конференції професорсько-викладацького складу “Розвиток українського села – основа аграрної реформи в Україні”.

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч з учнями Пантаївського лiцею Пантаївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області

18 квітня 2024 року відбулась зустріч доцента кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Рагуліна С.В. із учнями випускних класів Пантаївського лiцею Пантаївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Детальніше...

Онлайн-консультація з практичної підготовки для здобувачів ОС Магістр спеціальностей біолого-технологічного факультету

18.04.2024 відбулась онлайн-консультація перед проходженням виробничої практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти біолого-технологічного факультету ХДАЕУ.

 

Детальніше...

Договір про співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом та ТОВ «РДС ІЛ»

8 квітня 2024 р. було підписано договір про співпрацю між Херсонським державним аграрно-економічним університетом в особі ректора Кирилова Юрія Євгеновича та ТОВ «РДС ІЛ» в особі директора Михайлюченко Ірини Володимирівни.

 

Детальніше...

Презентація онлайн-практики від АрселорМіттал Кривий Ріг

17 квітня 2024 року відбулася зустріч науково-педагогічного персоналу економічного факультету із представниками АрселорМіттал Кривий Ріг для презентації онлайн-практики від АрселорМіттал Кривий Ріг та інших форм співпраці між підприємством і Університетом.

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

“Я боєць”: економіст, який має чорний пояс з карате

Днями п’ятикурсник економічного факультету Херсонського державного аграрного університету Микита Пешенко повернувся з Японії, де здобув титул абсолютного чемпіону світу з кіокушин карате. Змагання International Friendship Karate Championships (IKO Nakamura) відбулися 9 грудня в японському місті Осака. 

Тобто якщо чогось дуже прагнеш і маєш силу волі, нічого неможливого немає: можна успішно вчитися на економіста — і мати чорний пояс з кіокушин карате (третій дан), бути майстром спорту та багаторазовим чемпіоном України, чемпіоном Європи, а тепер — ще й абсолютним чемпіоном Європи та чемпіоном світу. Про те, чому довелося битися уночі, як вдається витримувати нереально складний графік тренувань та не завалювати сесію й чиїм успіхам Микита радіє більше, ніж своїм, він розповів під час інтерв’ю.

— Микито, вітаємо з перемогою! Можна сказати, що Аграрний — це вуз, у якому навчаються чемпіони. Розкажіть, будь ласка: наскільки важливими були ці змагання?

— За останні три тижні у мене було два серйозні турніри — абсолютний чемпіонат Європи у Варшаві та чемпіонат світу в місті Осака. Абсолютний чемпіонат Європи відрізняється від звичайного тим, що усі вагові категорії зводяться в одну(вагова категорія, в якій виступає Микита, — 75-80 кілограмів. — Прим.авт.). Тобто ти важиш 70 кілограмів, а з тобою може змагатися супротивник вагою 120 кілограмів. Підкорення цього чемпіонату вважається дуже престижним. Я провів п’ять бої в, супротивники були серйозні. До фіналу дійшов не скалічений. Я виграв, став абсолютним чемпіоном Європи.
А через два тижні у місті Осака відбувся чемпіонат світу з кіокушин карате. Це теж абсолютні змагання, проте до них допускають лише двох спортсменів від країни — і лише найкращих бійців. У мене також було п’ять боїв. Перший — з європейцем: сильним спортсменом, якого запросили до Японії жити та виступати під японським прапором. Другий проходив з японцем — діючим чемпіоном в категорії чоловіків 18-35 років у ваговому проміжку 85-90 кілограмів. Третій бій був з іранцем — це найсильніший боєць, з яким мені доводилося битися за останні п’ять чемпіонатів. У півфіналі я зустрівся з японським бійцем — головним фаворитом цього чемпіонату. Наступний бій був знову з іранцем — таким же сильним, як усі попередні спортсмени. Складність полягала ще й у тривалих перельотах та утому, що організму було важко адаптуватися до зміни часових поясів: коли ми дралися, в Україні булла ніч. Під час виступу я травмувався. Проте титул абсолютного чемпіона я взяв. Це вважається найвищою сходинкою — тепер треба цю вершину не полишити.

— Перемога важко далася чи це закономірний результат праці, яка була вкладена, — вашої й тренера?

— Абсолютний чемпіонат Європи та чемпіонат світу — це мої перші серйозні досягнення. Можна сказати, що ми пройшли ці змагання на одному диханні. Нас відмітили — нашу країну, побачили її, побачили Херсон. Адже саме Херсонська федерація кіокушин карате на даний час — у трійці найсильніших клубів світу. Також на чемпіонаті світу перше місце виборов мій батько Костянтин Пешенко, який став абсолютним чемпіоном у віковій категорії від 40 до 50 років.
Мій тренер Шихан Сергій Всеволодов (заслужений тренер України, майстер спорту — усі його звання довго перелічувати) свого часу мав мету стати чемпіоном світу — і він ним став. А коли пішов на тренерську роботу, у нього з’явилася мрія виховати чемпіонів світу. Він довго до цього йшов, було багато добрих спортсменів. Але у той час не було можливості заробити титули, виїздити за кордон, адже не було підтримки. Усе починалося з міських, обласних змагань, потім Україна, Європа, світ — ці сходи розтягнулися років на 20-25. Зараз, коли є кошти, є можливості, ми намагаємося виїздити, б’ємося — і нарешті усі зусилля дали результат: тиждень тому одразу двоє херсонці встали чемпіонами світу.

— Як вдається суміщати спорт та навчання на економічному факультеті?

— У цій системі я з раннього віку, почав займатися карате з 9роківі до сьогодні займаюся без перерви, це напрацьовано багаторічним досвідом. Спочатку було важко суміщати спорт і навчання, особливо коли хочеться вийти погуляти. Коли триває підготовка до змагань — це три з половиною місяці, — тренування відбуваються кожен день, крім неділі, з кожним місяцем навантаження зростає. Але коли хочеш чогось досягти, то зможеш це зробити: чи то в навчанні, чи то в спорті.
В університеті спочатку не дуже було відомо, що я спортсмен. А десь на третьому – четвер тому курсі мене почали впізнавати, уже знали,що я боєць, що б’юся за Україну і завдяки цьому її прапор піднімається в іншому кінці світу. Викладачі й ректорат ставляться з розумінням, за що я вдячний, цікавляться змаганнями, вітають з перемогами — це приємно.

— Пам’ятаєте, коли вперше прийшли до секції?

— Мене привела бабуся — за підтримки мого батька, звичайно. Я був непосидючою дитиною, і за допомогою спорту вирішили спрямувати мою енергію в потрібне русло. До цього було кілька секцій: футбол, волейбол, навіть танці. Але справді зацікавило мене тільки карате. Зате після тренувань я приходив, робив уроки і одразу лягав спати, бо сил уже ні на що не вистачало.

— Чи були у Вашому житті моменти, коли довелося застосувати свої навички карате, щоб захистити себе або когось іншого?

— Було таке. Якось я біг після тренування додому, і до мене причепилися. Це була одна людина, але мені довелося застосувати те, чого я навчився. Я переміг.

— Кажуть,що для перемоги потрібна не лише фізична сила, а й сила духу. Згодні з цим?

— Тільки сила духу! Можна бути суперсильним, підготованим спортсменом, можна бути кремезним, як скеля, але без внутрішнього стрижня, який змусить чогось досягти,у спорті — та й будь-де — обійтися неможливо.

— Разом з тим чи були моменти, коли здавалося, що все, “кидаю спорт”? Адже це величезне навантаження, нерви.

— Кожні змагання, коли виходиш на татамі й виконуєш ритуал підготовки до бою, ти думаєш: навіщо тобі це потрібно, навіщо калічитися, потім невідомо як усе буде... А потім приходить думка: для чого ти сюди приїхав? Щоб у перший же момент здатися? Ні, ти приїхав чогось досягти! Це прокручується у голові за секунди — до першого удару. Навіть супер підготований боєць не застрахований від стресу. Але спортсмени є “адреналіновими наркоманами”: коли ти досягаєш успіху — це відчуття, які неможливо передати.

— Що ще є у Вашому житті окрім спорту й навчання?

— Я треную дітей, у мене своя команда — понад 30 чоловік. Сьогодні (інтерв’ю було записане 16 грудня. — Прим. авт.) у Херсоні проходить міжнародний чемпіонат, на якому зібралися найкращі бійці з України, Польщі, Іспанії, Німеччини тощо. У мене виступили три бійці, двоє уже з медалями — перше та третє місця. Тобто мої дітлахи мене радують.

— Ким Ви бачите себе років через 10? Будете у спорті чи в якійсь іншій сфері?

— Я ніколи не замислювався над тим, що буде через 10 років. На даний момент я спортсмен,я діючий боєць і тренер дітей. Також я допомагаю батькам — у них своє ПП. Я живу сьогоденням і зосереджуюся на тому, що важливо сьогодні.

Автор: Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко