ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Круглий стіл Національної академії педагогічних наук України до Всеукраїнського дня психолога

23 квітня 2024 року викладачі кафедри соціальних та поведінкових наук, здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія долучилися до Всеукраїнський круглого столу з теми «Професійна підготовка психологів в Україні: стратегічні завдання».

Детальніше...

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості виробництва чеського пива»

На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім.академіка В.Г.Пелиха відбулось чергове засідання гуртка «Технолог» на якому розглядалось питання особливостей виробництва чеського пива.

Детальніше...

Участь викладачів кафедри ботаніки та захисту рослин у засіданні Загальних зборів Відділення рослинництва НААН України

22 квітня 2024 року відбулося засідання Загальних зборів Відділення рослинництва Національної академії аграрних наук України, в якому взяв участь член-кореспондент НААН, доктор економічних наук, професор кафедри ботаніки та захисту рослин В.В.Дудченко

Детальніше...

Участь у вебінарі на тему "Стійке фінансування і зелений банкінг в Україні: значення, особливості, відмінності"

22 квітня 2024р. викладачі кафедри підприємництва, обліку та фінансів долучилися до вебінару на тему "Стійке фінансування і зелений банкінг в Україні: значення, особливості, відмінності", який проводився під егідою Assoсiation of sustainable development experts (ASDE).

Детальніше...

Засідання ректорату ХДАЕУ

Сьогодні відбулося чергове засідання ректорату ХДАЕУ в режимі онлайн. Очолював засідання ректорату університету Юрій Кирилов. Традиційно обговорювались питання організації освітнього процесу, збереження та обліку матеріальних цінностей університету, проведені й заплановані ремонтно-відновлювальні роботи в головному навчальному корпусі університету, гуртожитках та інших приміщеннях університету.

Детальніше...

Участь академічної спільноти агрономічного факультету у заходах, які сприяють працевлаштуванню майбутніх випускників

18 квітня 2024 року відбувся унікальний захід для студентів разом з агророботодавцями «Agro Student Summit», у якому офлайн взяли участь Божонок Олексій, здобувач агрономічного факультету та куратор Стеценко Ірина, асистент кафедри ботаніки та захисту рослин, інші здобувачі та НПП долучилися до зустрічі в режимі онлайн.

Детальніше...

Організаційно-виховна робота на кафедрі публічного управління, права та гуманітарних наук – День Землі 2024

22 квітня весь світ відзначає День Землі. Це день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем. 

Детальніше...

Конкурс англійської мови ENGLISH LANGUAGE QUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Сьогодні, 22 квітня 2024 року, в ХДАЕУ стартував ENGLISH LANGUAGE QUEST, який організували викладачі іноземних мов кафедри публічного управління, права та гуманітарних. Цей захід приурочений до Міжнародного дня англійської мови, який традиційно святкують 23 квітня в усьому світі.

 

Детальніше...

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних WEB OF SCIENCE та SCOPUS

Детальніше...

Дискусійна зустріч науковців та агровиробників щодо питань розвитку органічного виробництва.

Науково-педагогічні працівники кафедри землеробства ХДАЕУ 18 квітня 2024 року були запрошені на онлайн-дискусію «Зелені агро рішення. Біологічний захист культур. Ефективне використання біологічних інсектицидів в органічному землеробстві».

Детальніше...

Англомовна секція американських науковців з Університету Дюкейн

18 квітня в гібридному форматі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта: філософські, соціально-економічні, поведінкові аспекти», організована кафедрою соціальних і поведінкових наук ХДАЕУ.

 

Детальніше...

Настановча лекція з виробничої переддипломної практики для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 201 Агрономія

19 квітня 2024 р. проведено настановчу лекцію з виробничої переддипломної практики для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 201 Агрономія.

 

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

День практичної підготовки для студентів в ПАТ «Дім марочних коньяків "Таврія "»

Завдяки плідній співпраці Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», 21 березня студенти, під керівництвом директора Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки ДВНЗ «ХДАУ» професора Аверчева О.В. відвідали ПАТ «Дім марочних коньяків "Таврія"». Студенти з викладачами пізнали тонкощі класичної технології коньячного виробництва, дізнались про витоки виноробства таврійського краю, сповна відчули колорит підвалів: своїми очима побачите галерею 6,5 тисяч дубових бочок і бутів, в яких десятиліттями витримуються кращі коньячні спирти, осягнули усі етапи перетворення винограду в елітний напій.

Дім марочних коньяків «Таврія» - одне з найпотужніших виноградарсько-виноробних підприємств України з більш ніж віковою історією.

Географічно Дім марочних коньяків «Таврія» - розташовано у місті Нова Каховка, на 46 паралелі, тобто на одній паралелі зі знаменитим на весь світ містом Коньяк (Франція), батьківщиною однойменного шляхетного напою. Кліматична зона, де виростають таврійські виноградники, визнана провідними вітчизняними та закордонними фахівцями однією з найбільш екологічно чистих зон України.

Основною відмінністю виробництва коньяку в Домі марочних коньяків «Таврія» є ті, що тут виноград проходити повний цикл чарівного перетворення з ягоди в коньяк, від виноградної лози до розливу по пляшках. Мало хто Інший в Україні та далеко за її межами може пишатися цим! Дому марочних коньяків «Таврія» належить 20 найменувань ординарних та марочних коньяків Було сертифікована за стандартом ISO 9001 у 2005 року.

Власна сировинна база Дому марочних коньяків «Таврія» становить 1300 га виноградників. На цих площах вирощують понад 30 сортів винограду.

Територія підприємства розташована у зоні південних українських степів. Мільйони років тому ця місцевість була стародавнім руслом Дніпра.

Виноградники розташовані в екологічно чистій місцевості, усі насадження ретельно контролюються, що дає можливість отримання сировини високої якості. З метою інтенсифікації виноградарства використовуються передові, загально автоматизовані технології сільського господарства - краплинне зрошення, фітомоніторинг.

Підприємство використовує власні саджанці винограду, які відрізняються високою стійкістю до хвороб та високими технічними властивостями, що відповідає Європейським стандартам якості.

Крім того, специфіка місцевих ґрунті не дозволяє розвиватися філлоксері - головному шкіднику винограду, та забезпечує стабільні врожаї винограду щорічно. Для виробництва коньяку придатний лише світлий виноград, з якого згодом отримують коньячні виноматеріали.Процес вирощування винограду - це досить трудомістка справа.

Роботи проводять цілий рік - взимку обрізка винограду, навесні - операції з зеленим кущем: це і суха підв’язка, уламки, зелена підв’язка, чеканка, прищіпка, і нарешті, відповідно, прибирання.

На виноградниках діє система крапельного зрошення, при якому вода невеликими порціями подається безпосередньо до коріння лози, таким чином, поливається не земля, а рослина. Це дозволяє отримувати стабільно високі врожаї, незалежно від умов року. Від моменту посадки до вступу у плодоношення проходить 5 років.

Контроль якості продукції та процесів, а також заходи з управління якістю є найважливішими компонентами загальної стратегії управління в Дому марочних коньяків «Таврія», і тому їм приділяється достатня увага всім персоналом. Основними центрами управління якості є лабораторія управління якістю, контрольно-виробнича лабораторія, та контролери у цехах та на дільницях.

На усіх етапах технологічного циклу впроваджено суворий контроль якості застосовуваних продуктів і використовуваних процесів: контроль якості сировини (вміст цукру, кислотність, колір, смак винограду); контроль якості води; контроль якості застосовуваних допоміжних матеріалів (пляшка, корка, короб, хімічні препарати); контроль технологічних процесів і продуктів у процесі переробки; контроль якості готової продукції.

Для цих цілей застосовується новітнє обладнання та прогресивні методики контролю. Персонал, зайнятий контролем якості, має достатню кваліфікацію та постійно проходить навчання в підрозділах сертифікації та Української організації якості. Завдяки об’єднанню зусиль персоналу вдається отримувати продукти з унікальними якостями та властивостями, які позитивно відзначені споживачами продукції. Підприємство сертифіковане по системі менеджменту якості ISO 9001:2015 та системі менеджменту безпеки харчових продуктів ISO 22000:2005.

Студенти подякували організаторам проекту та ПАТ «Дім марочних коньяків" Таврія "» за надану можливість ознайомитися з підприємством, за цікаву екскурсію та висловили свої побажання щодо можливості проходження навчальної практики.

Автор: Барсук Юлія