ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Участь вчених ХДАЕУ в Міжнародній конференції "Кліматичні зміни: виклики для аграрної освіти і науки"

Завідувач кафедри землеробства ХДАЕУ, професор Олександр АВЕРЧЕВ та асистентка кафедри і аспірантка 4 року навчання Марія НІКІТЕНКО прийняли участь в обговорені питань впливу глобальних змін клімату на розвиток сільського господарства.

Детальніше...

Натхнення у тяжкий час: на кафедрі менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій провели поетичний вечір

26 березня rафедра менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій провела творчу зустріч із поетесою із Кропивницького Ольгою Могильдою. Поетичний вечір був приурочений до 94-го Дня народження легенди української поезії – Ліни Костенко та Всесвітнього дня поезії.

Детальніше...

Виїзний профорієнтаційний захід працівників ХДАЕУ

21 березня 2024 року викладачами ХДАЕУ була проведена профорієнтаційна зустріч із учнями 10-х та 11-х класів Новоукраїнських ліцеїв №4, №6, №8 та ліцею "Лідер" Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області.

 

Детальніше...

Зустріч уповноваженої особи з питань запобіганню та виявленої корупції в ХДАЕУ з колективом факультету архітектури та будівництва

В розрізі просвітницьких заходів на факультеті архітектури та будівництва 14 березня 2024 року було організовано та проведено семінар з уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в ХДАЕУ - Валентиною Ковтун.

Детальніше...

Програма EDUPRO від SOFTSERVE – програма підвищення кваліфікації викладачів (11.04-06.11.2024 р., онлайн)

Топ спікери компанії SOFTSERVE протягом 7 онлайн-лекцій з 11 квітня по 6 червня 2024 року ділитимуться знаннями та власним досвідом з розвитку софт скілз, торкаючись найактуальніших тем цього напрямку.

Детальніше...

Робота студентського наукового гуртка «Успішний підприємець»

25 березня відбулось планове засідання наукового гуртка «Успішний підприємець», головною темою якого були «Інвестиційні ризики в умовах невизначеності». Гуртківці спеціальностей 051 Економіка, 076 Підприємництво та торгівля зробили доповіді своїх досліджень.

Детальніше...

Участь науково-педагогічних працівників ХДАЕУ у циклічних міжнародних дебатах в галузі освіти та наукових інновацій

26 березня 2024 року співробітники кафедри землеробства ХДАЕУ приєдналися до Циклічних міжнародних дебатів у сфері освіти та наукових інновацій. Цей захід був організований міжнародним партнером нашого університету, ВШТІП Академія Прикладних Наук (Познань, Польща)

Детальніше...

Засідання робочої групи з перегляду, оновлення та модернізації освітньої програми «Агроінженерія»

26 березня 2024 року на агрономічному факультеті відбулось засідання робочої групи з перегляду, оновлення та модернізації освітньої програми «Агроінженерія» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня.

Детальніше...

Науковий гурток «Землеустрій та геодезія»

На спеціальності 193 Геодезія та землеустрій 26 березня 2024 року відбулось засідання студентського наукового гуртка «Землеустрій та геодезія», присвячений темі «Функції управління у землевпорядному виробництві».

Детальніше...

Здобувачі та викладачі ХДАЕУ побували в майбутньому

На економічному факультеті відбулась відкрита лекція для здобувачів всіх спеціальностей, ініційована кафедрою менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій, на тему «Екосистема метасвіту/всесвіту: особливості, різновиди, перспективи».

Детальніше...

Участь здобувачів освіти спеціальності 181 Харчові технології у проєкті «Ігри заводів 7»

З 26 березня по 3 квітня здобувачі освіти спеціальності 181 Харчові технології ХДАЕУ беруть участь у проєкті «Ігри Заводів 7.0» для студентів технологічних, аграрних, інженерних, хімічних та харчової промисловості спеціальностей.

Детальніше...

Лекція з відомою українською діячкою, керівницею напряму АПК Ukraine Facility Platform та агрофуд Mykolaiv Water Hub, екс-посолкою з особливих доручень МЗС України Ольгою Трофімцевою

26 березня 2024 року відбувалася гостьова лекція, організована кафедрою підприємництва, обліку та фінансів для здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти економічних спеціальностей.

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Участь біолого-технологічного факультету у міжнародному проекті «Tempus»

Основною метою проекту визначено створення та запровадження у навчальний процес Європейського магістерського курсу з контролю якості та експертизи харчових продуктів в чотирьох українських університетах, забезпечення можливості освіти в університетах-учасниках проекту, а також створення можливості отримання другого диплома одного з європейських університетів - учасників проекту. Цей проект став результатом плідної співпраці між науковими колективами університетів-партнерів, які планують не тільки зосередити свою роботу на розробці і впровадженні нового магістерського курсу з контролю якості та експертизи харчових продуктів, але й розширити надалі свою співпрацю на інші галузеві навчальні програми для магістрів.

Учасниками цього проекту є:

• Університет прикладних наук, Вейхенштефан, Німеччина

• Університет Парми, Італія

• Аграрний університет, м. Пловдів Болгарія

• Консалтингова асоціація - Пауло та Беатріз, Португалія

• Харківська державна зооветеринарна академія, Україна

• Дніпропетровський державний аграрний університет, Україна

• ДВНЗ "Херсонський державний аграрний університет", Україна

• Одеський державний екологічний університет, Україна

• Міністерство освіти та науки України

• Міністерство аграрної політики України

 

• Українська корпорація промислового виробництва м'яса, Україна

• Інститут свинарства ім. О.В. Квасницького.

 

Напрями діяльності за проектом

1. Нова програма і навчальний план:

• створення академічної команди проекту;

• порівняльний аналіз навчальних планів, що існують в Україні та ЄС;

• зустріч академічної команди у м. Харкові;

• публікація звіту з порівняльного аналізу;

• розроблення програми і навчального плану;

• легалізація (акредитація) і публікація розробленої програми і навчального плану;

• презентація навчальних планів і програм.

2. Стажування і перепідготовка викладачів

• відбір викладачів для розроблення та реалізації магістерської програми;

• спеціальна мовна підготовка (англійська мова) для викладачів;

• покращення навчальної бази університетів;

• стажування викладачів (протягом 2-х тижнів);

• семінар з обміну досвідом, стажування;

• літня школа (ІІ і ІІІ).

3. Навчальні матеріали курсу:

• вивчення існуючих навчально-методичних матеріалів;

• створення переліку навчально-методичної літератури, що необхідно підготовити;

• розроблення навчально-методичної літератури.

4. Створення 4-х регіональних центрів магістерської підготовки з експертизи і контролю якості харчових продуктів:

• визначення та створення матеріально-технічних умов для центрів;

• створення і обладнання спеціальних лабораторій;

• відбір і підготовка технічного персоналу лабораторій;

• створення бібліотечних фондів.

5. Навчання студентів в регіональних центрах:

• відбір студентів серед бакалаврів;

• навчання на магістерській програмі;

• практика студентів на європейських та українських підприємствах;

• захист магістерських робіт;

• створення асоціації випускників.

6. Розповсюдження досвіду:

• створення веб-сайту;

• випуск щомісячного електронного бюлетеню;

• ярмарка вакансій для студентів;

• публічні заходи та розповсюдження інформації;

• міжнародна наукова конференція.

7. Забезпечення стійкості:

• публікація нового навчального плану;

• кооперація між університетами;

• створення асоціації випускників;

• робота лабораторії.

8. Контроль і моніторинг:

• щоденний внутрішній контроль;

• міжуніверситетський контроль;

• зовнішній контроль.

9. Управління:

• створення команди проекту;

• координаційні зустрічі;

• спільна оцінка виконання проекту.

Очікувані результати

І. Нові програми та навчальні плани Магістерської програми з експертизи та контролю якості харчових продуктів з урахуванням європейського досвіду.

ІІ. Стажування і перепідготовка викладачів.

ІІІ. Навчальні матеріали курсу експертизи та контролю якості харчових продуктів.

ІV. Створення 4-х регіональних центрів магістерської підготовки з експертизи та контролю якості харчових продуктів.

V. Навчання українських студентів у 4-х регіональних центрах магістерської підготовки – розпочнеться у квітні 2011 р.

 

Реалізація проекту почалася 15 січня 2010 року і триватиме до 31 грудня 2012 р. Перша координаційна зустріч відбулась в м. Трісдорфе (Баварія, ФРН). Основною метою саміту було створення академічних команд проекту та проведення порівняльного аналізу навчальних програм в Україні і ЄС.

На зустрічі, яка відбулась 11-15 травня 2010 року в Харківській державній зооветеринарній академії офіційно був представлений Спільний проект в рамках Програми «Tempus».

У червні 2010 року відбулись виїзні семінари та базі навчальних закладів Європейських партнерів. 22-29 червня у Трісдорфе (Німеччина), результатом цього є підписання двосторонньої угоди про співробітництво між університетом Вейхенштефан і чотирма українськими університетами; обмін досвідом університету Вейхенштефан в галузі застосування європейської кредитно-модульної системи (ECTS) і модульного навчання в ступені магістра та підготовка спільної навчальної програми у рамках проекту «Tempus» "Європейський магістерський курс з експертизи та контролю якості харчових продуктів".

21-27 червня в італійському місті Парма та болгарському місті Пловдів, пройшли виїзні семінари метою яких було:

1. Підписання двосторонньої угоди про співробітництво між університетами Парми,  Пловдіва і чотирма українськими університетами;

2. Обмін досвіду Європейських університетів в галузі застосування європейської кредитно-модульної системи (ECTS) і модульного навчання в ступені магістра;

3. Обговорення з підготовки спільних навчальних програм у рамках проекту .

В період з 6 до 11 вересня 2010 р. проведено виїзну «Літню школу»,  на базі відпочинку «Колос» Херсонського ДАУ, на якій було розглянуто навчальні програми за окремими дисциплінами проекту. Розгляд та затвердження структури навчального плану магістерського курсу.

У грудні 2010 р. підготовлені, погоджені та затверджені учбові плани магістерського курсу.

20 грудня 2010 р. завершено переклад на англійську мову посібника «COMPARATIVE ANALYSIS of TEACHING MASTER PROGRAMS in EUROPEAN and UKRAINIAN UNIVERSITIES» і надано координаторам для затвердження європейськими партнерами. 10 січня 2011 р. отримано зауваження та загальне погодження.

20 січня 2011 р. проведено узгодження україномовного та англомовного варіантів посібника «COMPARATIVE ANALYSIS of TEACHING MASTER PROGRAMS in EUROPEAN and UKRAINIAN UNIVERSITIES», інформація надана координатору ХДЗВ Барановському Д.І.

10 березня 2011 р. планова зустріч координаторів проекту на базі Дніпропетровського державного аграрного університету. Метою зустрічі є презентація та затвердження усіма партнерами розширених робочих програм магістерського курсу, визначення графіку та порядку формування груп викладачів та студентів – магістрів для проходження стажування у навчальних закладах європейських партнерів.

Квітень-травень 2011р. формування груп викладачів та студентів – магістрів для проходження стажування у навчальних закладах європейських партнерів.

Червень-липень 2011р. проходження стажування викладачів та студентів–магістрів навчальних закладів європейських партнерів.