ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості виробництва чеського пива»

На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім.академіка В.Г.Пелиха відбулось чергове засідання гуртка «Технолог» на якому розглядалось питання особливостей виробництва чеського пива.

Детальніше...

Участь викладачів кафедри ботаніки та захисту рослин у засіданні Загальних зборів Відділення рослинництва НААН України

22 квітня 2024 року відбулося засідання Загальних зборів Відділення рослинництва Національної академії аграрних наук України, в якому взяв участь член-кореспондент НААН, доктор економічних наук, професор кафедри ботаніки та захисту рослин В.В.Дудченко

Детальніше...

Участь у вебінарі на тему "Стійке фінансування і зелений банкінг в Україні: значення, особливості, відмінності"

22 квітня 2024р. викладачі кафедри підприємництва, обліку та фінансів долучилися до вебінару на тему "Стійке фінансування і зелений банкінг в Україні: значення, особливості, відмінності", який проводився під егідою Assoсiation of sustainable development experts (ASDE).

Детальніше...

Засідання ректорату ХДАЕУ

Сьогодні відбулося чергове засідання ректорату ХДАЕУ в режимі онлайн. Очолював засідання ректорату університету Юрій Кирилов. Традиційно обговорювались питання організації освітнього процесу, збереження та обліку матеріальних цінностей університету, проведені й заплановані ремонтно-відновлювальні роботи в головному навчальному корпусі університету, гуртожитках та інших приміщеннях університету.

Детальніше...

Участь академічної спільноти агрономічного факультету у заходах, які сприяють працевлаштуванню майбутніх випускників

18 квітня 2024 року відбувся унікальний захід для студентів разом з агророботодавцями «Agro Student Summit», у якому офлайн взяли участь Божонок Олексій, здобувач агрономічного факультету та куратор Стеценко Ірина, асистент кафедри ботаніки та захисту рослин, інші здобувачі та НПП долучилися до зустрічі в режимі онлайн.

Детальніше...

Організаційно-виховна робота на кафедрі публічного управління, права та гуманітарних наук – День Землі 2024

22 квітня весь світ відзначає День Землі. Це день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем. 

Детальніше...

Конкурс англійської мови ENGLISH LANGUAGE QUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Сьогодні, 22 квітня 2024 року, в ХДАЕУ стартував ENGLISH LANGUAGE QUEST, який організували викладачі іноземних мов кафедри публічного управління, права та гуманітарних. Цей захід приурочений до Міжнародного дня англійської мови, який традиційно святкують 23 квітня в усьому світі.

 

Детальніше...

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних WEB OF SCIENCE та SCOPUS

Детальніше...

Дискусійна зустріч науковців та агровиробників щодо питань розвитку органічного виробництва.

Науково-педагогічні працівники кафедри землеробства ХДАЕУ 18 квітня 2024 року були запрошені на онлайн-дискусію «Зелені агро рішення. Біологічний захист культур. Ефективне використання біологічних інсектицидів в органічному землеробстві».

Детальніше...

Англомовна секція американських науковців з Університету Дюкейн

18 квітня в гібридному форматі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта: філософські, соціально-економічні, поведінкові аспекти», організована кафедрою соціальних і поведінкових наук ХДАЕУ.

 

Детальніше...

Настановча лекція з виробничої переддипломної практики для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 201 Агрономія

19 квітня 2024 р. проведено настановчу лекцію з виробничої переддипломної практики для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 201 Агрономія.

 

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Бухгалтер – податківець сучасного підприємства»

19 березня відбулось засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Бухгалтер – податківець сучасного підприємства». Згідно із затвердженим планом і в межах дисциплін була розглянута тема «Облік, аналіз і контроль в умовах глобальних змін».

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Практичне виїзне заняття магістрів біолого-технологічного факультету з «Контролю якості та сертифікації продукції»

В період з 25 березня по 2 квітня відбулося практичне виїзне заняття магістрів біолого-технологічного факультету з «Контролю якості та сертифікації продукції» на підприємство ФОП «Урсуленко», продукція якого відома під «торгівельною маркою Оса» та потужне підприємство «Хлібозавод №2» на Східному.

 

Підприємство ФОП «Урсуленко»

   

 

До уваги майбутніх спеціалістів були представлені два основні цехи. Виробництво пельменів та вареників ручної ліпки, а також равіолей машинної ліпки.

Цех з виготовлення пельменів представляла його завідуюча. Чисте та контрольоване виробництво дещо вразило. Але по завершенню екскурсії у студентів виникло декілька питань щодо організації виробництва, кадрів та систем сертифікації виробництва.

Цех з виготовлення вареників та равіолей показувала головний технолог. Серед іншого була відмічена кропітка ручна робота рядових працівників.

 

На завершення, у їдальні підприємства була проведена бесіда з завідуючою лабораторії та дегустація.

Для цього були представлені два зразки пельменів «Мамині», «Бабусині»  та один зразок равіолей з куриним м’ясом . Магістри провели повну органолептичну оцінку представленій продукції.

   

Таким чином, майбутні спеціалісти закріпили теоретичні знання щодо контролю якості харчової продукції. Та мали можливість застосувати їх практично.

Інформацію підготував Ткаченко Олексій

 

Майбутні спеціалісти своєї справи відвідали най видатніший за потужністю в  м. Херсоні Хлібозавод №2

   

 

Магістрам на екскурсії  було представлено повномасштабну роботу заводу, що проводиться кожного дня.

 

 Головний технолог підприємства провела наших магістрів по всім цехам виробництва починаючи з самого основного як завозиться  сировина для хліба і де вона зберігається, по цеху замісу тіста, формування батонів, випікання, пакування та маркування  хліба  також  магістрам вдалося відвідати міні лабораторію  з визначення якості продукції.

Магістри ознайомились з новою лінією виробництва хліба за європейським стандартом « НАСР»,  що повноцінно функціонує на території підприємства. У наших спеціалістів було багато запитань щодо контролю якості та сертифікації продукції за новими стандартами, тому що таке потужне підприємство, що доставляє продукцію по всій Херсонській області  дуже важко дотримуватись всіх стандартів, але все ж таки наші спеціалісти побачили всі плюси і мінуси, що недуже впливають на якість продукції, але потребують змін.

 

Завершенням екскурсії була дегустація найбільш популярних за споживчим ринком позицій хліба нашого заводу.

 

Наші спеціалісти провели повну органолептичну оцінку та  лабораторний дослід, на якість продукції закріпили теорію на практиці  та більш детально поспілкувалися з головним технологом  Хлібозаводу №2, на згадку залишили щирі побажання, до залучення молодих працівників з  ВНЗ.

 

Інформацію підготував Кривий Владислав