ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Профорієнтаційна онлайн - зустріч з учнями Херсонського НВК «Дошкільний навчальний заклад – спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня – гімназія» №56 Херсонської міської ради

15 квітня 2024 року відбулась онлайн-зустріч доцента кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Віктора ЛИТВИНЕНКА із учнями випускного 11 класу Херсонського НВК «Дошкільний навчальний заклад – спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови І ступеня – гімназія» №56 Херсонської міської ради.

Детальніше...

Онлайн-квест «Я. Закон. Держава» від кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук

З 1 по 5 квітня за ініціативи кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук відбувся онлайн-квест «Я. Закон. Держава» для учнів 9-11 класів, участь у якому дозволила школярам поринути в цікавий світ управління та права й отримати грамоти та цінні призи.

Детальніше...

Спільне засідання студентських наукових гуртків «Фінансист» та «Креативна економіка»

У квітні 2024 року було проведено спільне засідання студентських наукових гуртків «Фінансист» та «Креативна економіка».

 

 

Детальніше...

Участь здобувачів економічного факультету у Всеукраїнській науково-практичній конференції

28-29 березня 2024 року відбулась VIІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Актуальні проблеми та перспективи розвитку обліку, аналізу та контролю в соціально-орієнтованій системі управління підприємством».

Детальніше...

Продовжуємо серію гостьових лекцій від KPMG Хочеш дізнатися tips&tricks щодо формування фінансової звітності та аналізу?

«Фінансова звітність та аналіз. Бухгалтерський облік» за такою темою 12 квітня 2024р. для здобувачів освітніх програм кафедри підприємництва, обліку та фінансів, а також всіх зацікавлених здобувачів та колег економічного факультету, була проведена лекція-диспут.

Детальніше...

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних WEB OF SCIENCE та SCOPUS

Детальніше...

Спільна участь магістрів та НПП спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології у вебінарі

12 квітня 2024 року здобувачі другого (магістерського) рівня освіти та викладачі кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії прийняли активну участь у черговому вебінарі з циклу Ukraine Series: War and Ukraine’s Rivers, Wetlands and Seas.

Детальніше...

Гостьова лекція здобувачів Херсонського державного аграрно-економічного університету з заслуженим майстром спорту України з академічного веслування Оленою Олефіренко!

В гості до здобувачів завітала Заслужений майстер спорту України, учасниця двох олімпійських ігор, переможниця етапів Кубку світу, призерка чемпіонатів світу, неодноразова чемпіонка Європи з академічного веслування — Олена Олефіренко!

Детальніше...

Спільний курс: Територіальні громади та університет об'єднуються для зміцнення розвитку

Кроком до розширення можливостей співпраці Херсонського державного аграрно-економічного університету з місцевими громадами Кіровоградського району стало підписаня меморандуму.

 

 

Детальніше...

Партнерство для розвитку та спільного майбутнього

Розширились горизонти співпраці, завдяки підписанню ще одного меморандуму, з відділом освіти с. Соколівське Кіровоградського району Кіровоградської області.

 

 

Детальніше...

Призери Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Харчових технологій та інженерії» 2023-2024 н.р., який відбувся в Національному університеті харчових технологій

З 1 по 24 березня тривав перший етап ІІ туру – рецензування студентських наукових робіт членами Галузевої конкурсної комісії. Наступний ІІ етап ІІ туру – захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції – відбувся 11-12 квітня.

Детальніше...

Домедична допомога та невідкладні стани

11 квітня 2024 року відбулася зустріч здобувачів освіти та викладачів Херсонського державного аграрно-економічного університету з координатором першої допомоги товариства «Червоного хреста» у Кіровоградській області, Валерієм Пузирем

 

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Круглий стіл на тему «Проблеми використання пестицидів виробниками сільськогосподарської продукції різних форм господарювання»



На фото: експерт проекту АгроІнвест з питань використання пестицидів Алан Шльодер з перекладачем

Круглий стіл ініційовано проектом USAID АгроІнвест. У роботі круглого столу взяли участь Алан Шльодер – експерт проекту АгроІнвест з питань використання пестицидів, Микола Гриценко - керівник напрямку «Розвиток ринкової інфраструктури» Проекту USAID АгроІнвест, науковці кафедри землеробства ( доктор с-г наук, професор Аверчев О.В., кандидат с-г наук, доцент Лавренко С.О.) та кафедри ботаніки та захисту рослин (доктора с-г наук, професора Федорчук М.І., Коковіхін С.В., кандидати с-г наук, доценти Мринський І.М., Урсал В.В.), фермери, дорадники.
На круглому столі обговорювалися питання, які стосувалися загальних проблем системи реєстрації, законодавчих аспектів, пов’язаних з якістю та безпекою сільськогосподарської сировини і продуктів харчування, проблем інфраструктури, яка опікується реєстрацією пестицидів і післяреєстраційного нагляду за використанням пестицидів, ґрунтовний розгляд окремих проблем користувачів хімічних засобів захисту рослин, проблеми гармонізації законодавства у сфері обігу пестицидів, забезпечення та організація процесу утилізації тари та інше.
В ході круглого столу обговорили головне питання - недостатність знань застосування пестицидів у сільськогосподарських виробників та потребу в розробці методичних рекомендацій по використанню пестицидів для виробників різних форм господарювання. Науковці університету мають потенційні можливості в розробці таких рекомендацій, а проект має можливість профінансувати їх розробку та друк, дорадники - мають донести інформацію до виробників. 
Алан Шльодер наголосив, що подібні проблеми по використанню пестицидів, по утилізації тари мають місце і в США, тож наша спільна мета проводити роз’яснювальну роботу серед виробників.