ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Електронна доставка документів (ЕДД)

Шановні читачі, якщо у фонді наукової бібліотеки немає необхідної вам літератури, пропонуємо скористатися послугою електронної доставки документів (ЕДД), завданням якої є надання електронних копій документів (фрагмент з книги або збірника, статтю з періодичного видання, бібліографічні списки літератури).

Перш ніж робити замовлення, перевірте наявність необхідної літератури у науковій бібліотеці ХДАЕУ за допомогою Електронного каталогу. Якщо не вдається знайти інформацію, можна скористатися послугою Віртуальна довідка.

Для замовлення електронної копії документа необхідно заповнити на кожний документ Бланк-замовлення на фрагмент з книги або Бланк-замовлення на статтю та надіслати його на електронну скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Бланк-замовлення заповнюється чітко, розбірливо, без довільних скорочень, мовою оригіналу.

Сканування замовлених матеріалів здійснюється лише з друкованих видань формат яких не перевищує формат А4. Ліміт: не більше 3 запитів одночасно та не більше 10 сторінок одного видання. Розпізнавання тексту проводиться без коригування електронної копії, у випадку труднощів при розпізнаванні тексту/таблиць замовнику направляється графічне зображення. У випадках, коли джерело має велику кількість нерозпізнаних символів , математичні формули (для електронних копій в текстовому форматі), дуже погана якість, поліграфічні дефекти, незручну для розвороту брошурування, то копії не виконуються, про що замовник ставиться до відома.

Термін виконання замовлення – від 3-х робочих днів з моменту надходження замовлення. Для документів, які зайняті читачами, термін може бути збільшений.

Замовник гарантує (електронним бланком замовлення), що копію буде використано лише з науковою або навчальною метою (так зване «чесне використання» відповідно до закону («Про авторське право і суміжні права»), а не з комерційною, не буде розповсюджувати ані електронну копію, ані віддруковану. Відповідальність за несанкціоноване використання отриманих від бібліотеки копій документів відповідно до чинного законодавства, цілком лягає на користувача.