ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Інформаційні видання

Інформаційні видання

Раритетна книга наукової бібліотеки Херсонського державного аграрного університету

У межах четвертої тематики здійснюється бібліографування та інформаційне розкриття наявної колекції рідкісних та цінних видань у фонді наукової бібліотеки за 1826-1949 рр.. Створено базу даних «Рідкісні та коштовні книги», яка нараховує близько 700 записів. Бібліографами підготовлено бібліографічний покажчик та віртуальну виставку. Цей ресурс рекомендовано для розширення інформаційних знань науковцям, викладачам, аспірантам, студентам, а також всім, хто цікавиться історією сільського господарства України та Херсонщини.

Зведений бюлетень нових надходжень до фондів бібліотек об’єднання

З метою подальшої корпоративної взаємодії по формуванню єдиного інформаційного простору між с.-г. бібліотеками Херсонського територіального об’єднання у 2007 році наукова бібліотека започаткувала випуск інформаційного видання «Зведений бюлетень нових надходжень до фондів бібліотек об’єднання». Це щорічне видання, що інформує читачів про нові надходження літератури до с.-г. бібліотек Херсонського територіального об’єднання.

Бібліографія охоплює книги, методичні матеріали, наукові збірники, дисертації, автореферати дисертацій. Усі бібліографічні описи анотовані та зазначене місце зберігання видання. Матеріал розміщено за тематичними рубриками, а у межах рубрик за алфавітом. Для зручності використання дано: алфавітний покажчик авторів, редакторів, укладачів та перекладачів; список бібліотек – учасниць бюлетеню.

Користувачі наукової бібліотеки та бібліотек об’єднання мають можливість безкоштовно зробити замовлення та отримати по міжбібліотечному абонементу (МБА) або на електронну пошту оцифровану частину (кілька сторінок) з будь-якого видання, представленого у цьому бюлетені.

Зведений каталог періодичних видань, передплачених Херсонським територіальним об’єднанням сільськогосподарських бібліотек

Щорічно складається інформаційне видання «Зведений каталог періодичних видань, передплачених Херсонським територіальним об’єднанням сільськогосподарських бібліотек». Користувачі наукової бібліотеки та бібліотек об’єднання мають можливість безкоштовно зробити замовлення та отримати на електронну пошту оцифровану статтю з будь-якого періодичного видання, представленого у цьому каталозі.