ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Нові надходження!

До фонду наукової бібліотеки надійшли нові краєзнавчі видання: Калейдоскоп асканійської природи та   Асканія-Нова. Антологія публікацій та друкованих видань (1845-1945)  у п’яти томах.

Дякуємо автору Віктору Семеновичу Гавриленку почесному професору університету, видатному вченому, директору біосферного заповідника “Асканія-Нова” за неймовірно цінний подарунок у вигляді цих видань, які він подарував бібліотеці Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Антологія, яка розпочинає це видання, включає у хронологічному порядку близько 700 публікацій українською, російською, німецькою, французькою та угорською мовами, присвячених «Асканії-Новій» — як заповіднику і як зоопарку. До першого тому вміщено 118 публікацій, датованих з 1845 по 1922 рік включно. Правопис та мова публікацій збережені згідно з оригіналами. Більшість публікацій, зібраних упорядниками, на сьогодні існують лише у 1-2 примірниках і нерідко – лише за межами України. Подібна антологія видається вперше.
Видання започатковане саме 2019 року, з нагоди 100-річчя, відтоді як «Асканія-Нова» вперше отримала державний охоронний статус – була оголошена заповідником.
Збірка буде цікавою багатьом дослідникам: професійним природоохоронцям, біологам, історикам, краєзнавцям, бібліографам.

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись із виданням!

Автор: Смирнова І.О. (11.02.2021)